Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi ucraineni au fost arestaţi preventiv, la Suceava, pentru trafic de migranţi şi constituire a unui grup infracţional organizat

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu poliţişti din cadrul BCCO Suceava au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant a doi cetăţeni ucraineni cu preocupări pe linia traficului de migranţi. Cei doi sunt cercetaţi în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, anunță news.ro.

„În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu luna noiembrie 2021, cei doi inculpaţi, ambii cu dublă cetăţenie ucraineano-română, împreună cu alţi cetăţeni ucraineni, au constituit un grup infracţional organizat şi au acţionat împreună şi în mod coordonat în vederea racolării, îndrumării, călăuzirii, transferului, adăpostirii şi transportului unor grupuri de migranţi, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu scopul de a obţine beneficii financiare substanţiale. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în perioada 04.11.2021 - 27.11.2021, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite intervale de timp, membrii grupării au preluat, călăuzit, adăpostit, transportat şi îndrumat un număr de 24 migranţi, cetăţeni originari din Bangladesh, India, Pakistan şi Somalia, care au pătruns în România prin trecerea ilegală a frontierei de stat prin zona verde. La data de 26.11.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Suceava şi poliţişti de frontieră din cadrul STPF Suceava au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a celor doi inculpaţi, după ce aceştia au preluat din zona graniţei de stat româno-ucrainene un număr de 5 migranţi pe care i-au transportat, ulterior, pe raza municipiului Rădăuţi”, arată un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Conform sursei citate, pe 27 noiembrie, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă a celor 2 inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.Totodata, celor cinci cetăţeni din Bangladesh le-a fost întocmita lucrare penală pentru trecere ilegală a frontierei de stat. In cursul zilei de azi aceştia au fost predaţi autorităţilor de frontiera ucrainene, in baza Acordului de Readmisie.

Sursa menţionată mai precizeazăcă pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.