Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi ucraineni au încercat să introducă în România 19.265 de pachete de țigări de contrabandă, în valoare de 225.380 lei

politia de frontiera
țigări frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit, în acest sfârşit de săptămână, în două autoutilitare identificate în trafic, dar şi la frontiera verde, cantitatea totală de 19.265 de pachete cu ţigări, în valoare de 225.380 lei, provenită din contrabandă, a anunţat duminică IGPF, relatează Agerpres.

Citește și: 'Cartof fierbinte' pentru Guvernul Orban! România importă MASIV alimente: deficitul a sărit la 1,14 miliarde

Doi cetăţeni ucraineni sunt cercetaţi pentru contrabandă, iar cele două autovehicule folosite în activitatea infracţională au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor, precizează un comunicat transmis de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit sursei citate, sâmbătă, 16 noiembrie, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, judeţul Suceava, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliţiei Oraşelor Scheia şi Gura Humorului, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 11,30, au fost identificate şi oprite în trafic pe drumul european E 58 două autoutilitare, înmatriculate în Ucraina, conduse de doi cetăţeni ucraineni, în vârstă de 23 şi 52 de ani, despre care existau date că transportă ţigări provenite din contrabandă.

În urma unui control specific, în plafonul ambelor autovehicule s-a constat că sunt ascunse ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acestora, împreună cu cei doi şoferi ucraineni, la sediul Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în plafonul celor două maşini, a fost descoperită cantitatea totala de 6.195 pachete ţigări, în valoare de 72.500 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autoutilitarele în valoare totală de 76.000 lei folosite la transportul ţigărilor au fost indisponibilizate la sediul Poliţiei de Frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

IGPF a mai informat că tot sâmbătă, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, judeţul Suceava, s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, în urma căreia au fost descoperite mai multe colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.780 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 114.400 lei.

Cazuri similare s-au înregistrat şi la nivelul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Brodina şi Sighetu Marmaţiei, unde poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe colete cu ţigări, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.290 de pachete cu ţigări, în valoare totală de 38.480 lei.

În toate cazurile ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.