Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi vietnamezi veneau din România - Lista oficială a victimelor din camionul morții

newstalk.com
Camion in care s-au gasit 39 de cadavre

Autoritățile au făcut publice numele cetățenilor vietnamezi care au fost găsiți morți într-un camion frigorific din Marea Britanie, doi dintre aceștia venind din România potrivit stirileprotv.ro

Printre cele 39 de victime se numără și zece adolescenți, relatează The Guardian.

Doi dintre cetățenii vietnamezi care au murit în camionul frigorific veneau din România. Aceștia sunt Vo Ngoc Nam, în vârstă de 28 de ani și Nguyen Dinh Tu, în vârstă de 26 de ani.

Vo Ngoc Nam lucra în România, a declarat mama sa pentru AFP la începutul anchetei, când încă nu erau disponibile numele victimelor din camionul descoperit în Essex. Familia a început să-şi facă griji atunci când nu au mai primit niciun semn de la el timp de câteva zile.

De asemenea, Vo Ngoc Nam ar fi fost victima unuei escrocherii în România. Mama acestuia a povestit că bărbatul a părăsit țara sa natală pentru a lucra legal într-o fabrică de la noi.

Vo Ngoc Nam și-a dat demisia, după ce a primit doar jumătate din salariul promis de angajatorul din România. Familia sa a plătit 8.500 de dolari pentru ca Vo să ajungă în Germania, unde s-a anajat în construcții, scrie CNN.

În speranța că va găsi o viață mai bună în Marea Britanie, Vo a ajuns în „camionul morții”.

În ultimul mesaj trimis de Vo Ngoc Nam, acesta îşi ruga părinţii să se roage pentru el. Bărbatul avea doi copii în ţara sa.

Jurnaliştii de la Daily Mail au descoperit că Nguyen Dinh Tu lucrase ilegal în România, de unde a plecat în Germania în speranţa că va ajunge în Marea Britanie, destinaţia sa finală.

Văduva lui, Hoang Thi Thuong, a dezvăluit că l-a ajutat să strângă 14.000 de dolari, preţul cerut de cei care au pus la cale transportul de emigranţi. Vietnamezul ar fi adunat o altă parte din bani muncind şi cerşind în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.