Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doina Federovici, liderul PSD Botoșani, cere testarea personalului medical şi dotarea cu echipamente speciale

Doina Federovici Facebook
Doina Federovici

Preşedintele organizaţiei judeţene Botoşani a Partidului Social Democrat (PSD), senatorul Doina Federovici, a lansat, marţi, un apel urgent către Guvern, pentru a testa tot personalul medical din Botoşani şi pentru a dota unităţile sanitare din judeţ cu echipamente complete de protecţie, pe fondul epidemiei de coronavirus.

Potrivit unui comunicat transmis un comunicat de presă prin care arată că este obligatoriu ca toate cadrele medicale să fie testate în acord cu normele impuse de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi că "este obligatoriu ca tot personalul medical să beneficieze de echipamente complete de protecţie, nu cu jumătăţi de măsură, nu cu materiale insuficiente şi incomplete", potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Radu Tudor recționează după declarațiile președintelui: Bunicii noştri au stat în tranșee ani de zile

"În contextul infectării cu COVID-19 a mai multor cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava şi a deciziei Ministerului Sănătăţii de a transfera bolnavi cu alte afecţiuni la Botoşani şi în alte zone limitrofe e nevoie de responsabilitate pentru personalul medical botoşănean. Solicit Guvernului, Ministerului Sănătăţii şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă să trimită în regim de urgenţă la spitalele din Botoşani kituri de testare, echipamente de protecţie complete pentru siguranţa medicilor şi a tuturor angajaţilor din sistemul de sănătate botoşănean", se arată în apelul lansat de Federovici.

Parlamentarul PSD subliniază că "lipsa de protecţie a medicilor din prima linie este un atentat la siguranţa sănătăţii publice".

"Dacă medicii intră în carantină, nu mai are cine să ne trateze", a adăugat liderul social-democrat din Botoşani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.