Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doina Gradea a reacționat la comunicatul transmis de Gigel Stirbu

Inquam Photos / George Calin
doina gradea

Doina Gradea, PDG al TVR, cu privire la comunicatul transmis de domnul Gigel Stirbu:

''Am parcurs comunicatul transmis de Președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, domnul Gigel Știrbu, referitor la concluziile Curții de Conturi, formulate în raportul anual, din care am constatat că declarațiile politice depășesc sfera argumentelor raționale și reale.

Domnul Gigel Știrbu, sub umbrela imunității parlamentare, face afirmații false, tendențioase și defăimătoare la adresa mea, implicând în acest demers, în mod regretabil, și imaginea televiziunii publice.

Citește și: Descoperiri ȘOCANTE din trecutul întunecat al olandezului. Ar fi venit premeditat la 'vânătoare', în România

Raportul invocat de domnul Gigel Știrbu reprezintă rezultatul activității de audit pe care Curtea de Conturi o realizează în fiecare an, din oficiu, fără a fi necesară o solicitare expresă din partea dumnealui. Răspunderea pentru deciziile care au codus la disfuncționalitățile reținute de Curtea de Conturi în raport, aparține celor care au gestionat fiecare proiect în parte. În aceste condiții, afirmația domnului Știrbu, conform căreia eu aș fi încălcat legile statului sau regulamentele interne SRTv nu se susține. Mai mult decât atât, recomandările Curții de Conturi stabilesc ca obligație în sarcina Televiziunii Române analiza situației erorilor/abaterilor constatate și identificarea responsabililor. Niciunde, în acest raport, nu este menționată prsoana mea ca fiind responsabilă de vreo abatere.

Așa cum am arătat și până acum, dând curs invitațiilor de a participa la ședințele Comisiei, îmi doresc ca, dincolo de declarațiile politicianiste, să avem un dialog instituțional constructiv, așa cum este stipulat în Legea 41/1994, în secțiunea dedicată controlului parlamentar.''

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.