Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doina Gradea, reacție explozivă după decizia Parlamentului: 'Voi ataca în Contencios Administrativ'

Inquam Photos / Octav Ganea
Doina Gradea

Doina Gradea, fost șef al TVR, a spus joi, la Antena 3, că putea asigura conducerea curentă a Societății Române de Televiziune așa cum prevede și legea, ca director general interimar, lansând un atac la adresa celor doi președinți ai Parlamentului, Ludovic Orban și Anca Dragu. Gradea a mai spus că trebuie respectată legislația în vigoare și că nerespectarea deciziei CCR este abuzivă. „Voi face toate demersurile legale, acelea de a ataca în orice instanță unde pot fi atacate astfel de hotărâri”, a avertizat ea.

”Scopul declarat de cei doi lideri, ai celor două Camere, este unul fals. Puteam asigura conducerea curentă a Societății Române de Televiziune așa cum prevede și legea, ca director general interimar. Parlamentul României a respins rapoartele de activitate și în acest fel au fost demise consiliile de administrație, nu și calitatea de director general pe care am deținut-o eu și colegul meu de la radio. Scopul celor doi lideri este unul fals. Conform Legii 41, interimatul este asigurat de directorii generali care rămân în funcții până la numirea consiliului nou de administrație. Aș putea cataloga drept false și imorale toate aceste scopuri. Este dreptul Parlamentului să numească consiliile de administrație și așa mai departe, dar nu trebuie să încalce legea și trebuie respectate toate demersurile legale. Personal nu am niciun fel de problemă. Sunt un om integru, dar vă spun cu toată sinceritatea că acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. Voi face toate demersurile legale, acelea de a ataca în orice instanță unde pot fi atacate astfel de hotărâri. Este abuzivă, nerespectarea deciziei Curții Constituționale, care prevede foarte clar ce trebuie făcut. Foștii președinți sigură interimatul fără nicio discuție. Doar asiguri conducerea curentă. Trebuie respectată legislația în vigoare. Atâta vreme cât sunt în funcție, și astăzi eu sunt în această funcție, este de datoria mea să asigur conducerea curentă a Televiziunii Publice. Nu ne jucăm cu așa ceva”, a declarat Doinea Gradea.

Ulterior, Birourile permanente reunite (Bpr) ale Senatului şi Camerei Deputaţilor i-au numit, joi, pe Ramona Săseanu şi Liviu Popescu ca directori generali interimari ai Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pentru o perioadă de 60 de zile.

În replică, Doina Gradea a scris pe Facebook că va ataca în Contencios Administrativ decizia Parlamentului.

„Voi ataca in Contencios Administrativ decizia de astazi a Birourilor Permanente Reunite. Cer suspendarea deciziei si, apoi, anularea. Analizez de asemenea si posibilitatea altor actiuni in justitie pentru a indrepta aceasta sfidare a legii si a prevederilor legale. Cand ele sunt sfidate si incalcate chiar de catre Legiuitor, este cu atat mai grav. Nu fac asta decat pentru a opri un abuz cel putin in ce priveste Televiziunea publica. Orice document semnat de interimari dupa Decizia CCR poate fi atacat in instanta si devine nul! Cele doua institutii de interes major nu pot fi puse in aceasta situatie chiar de catre Parlament”, a scris Doina Gradea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.