Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doina Gradea, scrisoare adresată conducerii Uniunii Europeane de Radio și Televiziune: Presiuni politică şi atacuri fără precedent la adresa independenţei TVR

Inquam Photos / George Calin
doina gradea

Doina Gradea, fost preşedinte director general al Societăţii Române de Televiziune, semnează o scrisoare deschisă adresată conducerii EBU (European Broadcasting Union), în care denunţă presiunile politice şi atacurile la adresa independenţei TVR, după ce Parlamentul a decis să nesocotească decizia CCR prin care s-a astabilit că interimatul la conducerea televiziunii publice este neconstituţional.

"Astazi am scris Directorului general European Broadcasting Union (EBU), Presedintelui si Vicepresedintelui, legat de situatia incalcarii Deciziei CCR privind neconstitutionalitatea numirii directorilor interimari la Televiziunea si Radioul Public din Romania. Voi continua sa fac toate demersurile legale posibile pentru indreptarea acestei situatii fara precedent", scrie Doina Gradea pe Facebook.

"Fac apel la dumneavostră şi la EBU să ia atitudine cu privire la presiunea politică şi atacurile fără precedent la adresa independenţei Televiziunii Publice din România, atacuri care sunt foarte asemănătoare, din păcate, celor întreprinse de partide iliberale şi politicieni din alte ţări europene. În privinţa TVR, domnia legii şi procedurile democratice trebuie să aibă prioritate", precizează Doina Gradea în scrisoare.

Scrisoarea integrală, AICI! (.pdf)

Birourile permanente reunite (Bpr) ale Senatului şi Camerei Deputaţilor i-au numit, joi, pe Ramona Săseanu şi Liviu Popescu ca directori generali interimari ai Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pentru o perioadă de 60 de zile. Cei doi au mai fost numiţi pe 11 mai, de Parlament, directori generali interimari ai SRTv, respectiv SRR, după ce plenul a respins rapoartele de activitate şi conturile de execuţie bugetară pe anii 2017, 2018, 2019, ceea ce a dus la demiterea Consiliilor de Administraţie ale celor două societăţi. Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, pe 17 iunie, sesizarea Partidului Social Democrat şi a decis că hotărârile Parlamentului privind numirea directorilor generali interimari ai SRTv şi SRR sunt neconstituţionale.

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) este cea mai importantă alianță din lume a entităților mass-media de servicii publice, care cuprinde 72 de membri activi în 56 de țări și 36 de membri asociati din alte 21 de țări. Alianța este cunoscută pentru organizarea Concursului Muzical Eurovision.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.