Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dolarul în picaj - Rezultatele alegerilor din SUA afectează serios moneda americană

digi24.ro
dolari

Dolarul s-a depreciat faţă de euro şi lira sterlină, traderii reacţionând la câştigarea controlului asupra Camerei Reprezentanţilor de către Partidul Democrat, care va face mai dificilă activitatea preşedintelui Donald Trump, transmite Reuters.

Analiştii consideră că divizarea Congresului ar putea afecta temporar dolarul, deoarece câştigarea de către democraţi a Camerei Reprezentanţilor va fi văzută probabil ca o respingere a preşedintelui Donald Trump şi a politicilor care susţin dezvoltarea corporaţiilor.

”Dacă Congresul este divizat, cu Democraţii care controlează Camera şi republicanii Senatul, perspectiva unui blocaj legislativ, care ar face mai dificilă aprobarea reducerii impozitelor pentru clasa de mijloc, este un factor negativ pentru dolar”, a spus Kathy Lien, director general pentru strategie valutară la firma BK Asset Management, într-o notă adresată clienţilor.

Citește și: Acuzație NĂUCITOARE: Dragnea și PSD au ascuns faptul că au plătit datoria externă din fonduri europene .

Indicele dolarului .DXY, care măsoară evoluţia monedei americane faţă de şase valute importante, a scăzut cu 0,28%, la 96,04.

Moneda americană s-a apreciat în acest an faţă de majoritatea valutelor importante, beneficiind de economia americană solidă şi de ratele mai ridicate ale dobânzilor.

”Pe ansamblu, este prea devreme să credem că dolarul şi-a inversat tendinţa. Fed va fi probabil încurajată de datele de vineri referitoare la creşterea salariilor în SUA”, a afirmat Philip Wee, analist în domeniul valutar la DBS, într-o notă adresată clienţilor.

În opinia sa, Fed îşi va reafirma probabil intenţia de a majora dobânda de politică monetară la peste 3%, pe parcursul anului viitor, la şedinţa de joi.

Rezultatul alegerilor de la jumătatea mandatului nu va avea probabil un impact material asupra disputei comerciale cu China, iar dolarul va fi considerat un plasament sigur dacă tensiunile dintre Washington şi Beijing se vor intensifica.

Euro s-a apreciat cu 0,15%, la 1,1443 dolari pe unitate, după un maxim de 1,1473 dolari pe unitate atins ăn timpul tranzacţiilor.

Lira sterlină s-a apreciat cu 0,13%, la 1,3116 dolari pe unitate, fiind uşor sub un maxim al ultimelor trei săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.