Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dolarul se menține aproape de minimul ultimelor 16 săptămâni

digi24.ro
dolari

Dolarul a rămas vineri în apropierea minimelor ultimelor 16 săptămâni față de un coș de valute importante, înaintea unor date cheie privind piața muncii din SUA, în timp ce yuanul a fost pregătit pentru cel mai mare câștig săptămânal de când China și-a reevaluat moneda, în 2005, scrie Reuters.

Indicele dolarului, care măsoară moneda în raport cu șase valute, inclusiv yenul și euro, a scăzut cu 0,1%, la 104,55, după ce anterior atinsese cel mai scăzut nivel din 29 iunie, la 104,36, scrie Mediafax.

Indicele a coborât cu peste 5% luna trecută, pe fondul așteptărilor că Rezerva Federală va începe să încetinească ritmul de majorare a ratelor începând cu ședința din decembrie.

Președintele Fed, Jerome Powell, a declarat miercuri că a sosit momentul să încetinească majorările de dobândă, menționând că "încetinirea în acest moment este o modalitate bună de a echilibra riscurile".

Între timp, yuanul chinezesc a crescut cu 0,4% față de dolar, până la 7,0294.

Potrivit datelor Refinitiv, yuanul era pregătit pentru cea mai mare creștere săptămânală de când China a reevaluat moneda în 2005, susținut de așteptările privind ieșirea din politica chineză de "zero-COVID" și de un ritm mai lent de majorare a ratelor dobânzii din partea Fed.

Dolarul a fost cu 1% mai mic, la 133,98 yeni, la cel mai scăzut nivel din 16 august.

Euro a rămas stabil la 1,0527 dolari, după ce joi a câștigat 1,1%.

Președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a avertizat vineri că politicile fiscale ale unor guverne europene ar putea duce la un exces de cerere și că politicile fiscale și monetare trebuie să funcționeze sincronizat pentru o creștere economică sustenabilă și echilibrată.

Lira sterlină a fost tranzacționată ultima dată la 1,2260 dolari, în scădere cu 0,1%. Lira sterlină a avansat joi cu 1,7% și a atins un maxim al ultimelor 5 luni de 1,2311 dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.