Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu imens în lumea tenisului - Unul dintre cei mai mari antrenori din istorie s-a stins la 91 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Celebrul antrenor de tenis Nick Bollettieri a murit pe 4 decembrie, la vârsta de 91 de ani, după mai multe probleme de sănătate cu care s-a confruntat în ultimii doi ani, notează gsp.ro.

De-a lungul carierei, Bollettieri a ajutat la lansarea unor legende ale sportului alb, ca Andre Agassi, Jim Courier, Monica Seles, Serena și Venus Williams sau Maria Sharapova, scrie tennisworldusa.

Viața lui Bollettieri este una interesantă pe de-a-ntregul. A absolvit Filosofia în 1953 și mai târziu a servit armata SUA. A studiat și Dreptul la Universitatea din Miami, dar a renunțat la avocatură în 1956 pentru a începe să lucreze la celebra academie Wayland. În 1978, și-a deschis propria academie de tenis în Bradenton, Florida, preluată din 1987 de International Management Group, dar condusă în continuare de facto de Nick.

Primul lider ATP antrenat de Bollettieri a fost Jim Courier. Ulterior, a devenit antrenorul lui Boris Becker (1993), care ajunsese deja în fruntea ierarhiei ATP încă de la începutul anului 1991.

Astăzi, academia lansată de Bollettieri este încă activă, răspândită pe mai mult de 600 de hectare și incluzând peste 50 de terenuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.