Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în cinematografie: O actriță s-a stins la doar 60 de ani

Actriţa canadiană de film şi televiziune Alberta Watson, protagonista serialelor "Nikita/ La Femme Nikita" şi "24 de ore/ 24", a murit la vârsta de 60 de ani, din cauza unui cancer limfatic, sâmbătă, într-un spital din Toronto.

Artista canadiană a devenit cunoscută pe plan internaţional după ce a interpretat în serialul american "Nikita/ La Femme Nikita" rolul Madeline, o femeie cu o inteligenţă machiavelică şi un nemilos director adjunct al unei agenţii secrete, Section One. Serialul a rulat pe micile ecrane nord-americane din 1997 până în 2001, informează site-ul revistei Variety.

Alberta Watson a apărut şi într-un remake al acestui serial, difuzat în anii 2010 de postul CW, în care a interpretat rolul senatoarei americane Madeline Pierce. Vedeta canadiană a fost diagnosticată cu cancer limfatic la scurt timp după debutul filmărilor pentru cel de-al doilea sezon al acestui serial TV.

A jucat şi în serialul "24 de ore/ 24", produs de studiourile Fox, în care a interpretat rolul Erin Driscoll.

Alberta Watson s-a remarcat şi pe marele ecran, interpretând roluri memorabile în filme precum "Spanking the Monkey", debutul regizoral din 1994 al cineastului David O. Russell, în drama romantică "In Praise of Older Women" din 1978, dar şi în spectaculoasa adaptare cinematografică a musicalului "Hedwig and the Angry Inch" din 2001.

A impresionat, de asemenea, în "Dulcea lume de după/ The Sweet Hereafter", regizat în 1997 de Atom Egoyan, a jucat alături de Angelina Jolie în "Virus distrugător/ Hackers" (1995) şi a putut fi văzută în 2007 în filmul "Iscoada/ The Lookout", în care i-a avut ca parteneri de afiş pe Joseph Gordon-Levitt, Jeff Daniels şi Isla Fisher.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.