Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în fotbalul mondial: a murit Luis Suarez, unul dintre fotbaliștii legendari fotbalului european /VIDEO

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Luis Suarez Miramontes, fostul mare fotbalist al Barcelonei și unul dintre legendarii jucători din istoria Spaniei, a încetat din viață duminică, 9 iulie, la vârsta de 88 de ani.

În perioada 1955-1961, Luis Suarez Miramontes a evoluat pentru Barcelona, devenind un simbol al clubului catalan. În 1960, el a câștigat prestigiosul „Balon de Aur”, fiind distins ca cel mai bun jucător al anului. Această realizare remarcabilă l-a depășit pe legendarul Ferenc Puskas (Real Madrid) și pe Uwe Seeler (Hamburg). Suarez Miramontes a devenit primul și singurul jucător spaniol care a câștigat această distincție, o performanță impresionantă care nu a fost egalată de niciun alt fotbalist iberic.

După perioada petrecută la Barcelona, Luis Suarez Miramontes a mai evoluat pentru Inter Milano și Sampdoria. El a fost primul fotbalist spaniol transferat în Serie A și a reușit să câștige două Cupe ale Campionilor Europeni cu echipa Inter, pentru care a fost achiziționat cu suma de 200.000 de lire italiene.

După retragerea din activitatea de jucător, Luis Suarez Miramontes a devenit antrenor și a condus echipe precum Inter, SPAL, Sampdoria, Deportivo, Albacete și echipa națională a Spaniei, adăugând aceste experiențe în impresionantul său CV.

În timpul perioadei de glorie a marelui Luis Suarez Miramontes, Spania a reușit să câștige primul său titlu european în anul 1964. În cadrul preliminariilor pentru Campionatul European din 1964, echipa națională a Spaniei a întâlnit România într-un meci. Naționala română era condusă de antrenorul Titi Teașcă, iar căpitanul echipei era Titus Ozon. Cu Luis Suarez Miramontes în echipă, Spania a obținut o victorie categorică cu scorul de 6-0.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.