Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU în fotbalul mondial: Încă o LEGENDĂ a încetat din viaţă / VIDEO

lumanare

Fotbalul mondial este în stare de şoc. O legendă a Italiei cu foarte multe trofee în palmares a încetat din viaţă. Este vorba despre fostul mare portar,Giuliano Sarti. Acesta a decedat la Florența, la vârsta de 83 de ani.

Citește și: Ultima propunere a Facebook: Tehnologia care ne citește gândurile și le transformă în mesaje scrise

Sarti a câştigat mai mai multe trofee pentru Fiorentina acolo unde a şi debutat în Serie A.  A bifat un titlu (1955-56), o Cupă a Italiei (1960-61), respectiv Cupa Cupelor (1960-61) cu gruparea viola. S-a transferat apoi la Inter Milano, făcând parte din vestita echipă cunoscută drept "Grande Inter", cu nume precum Mario Corso, Sandro Mazzola, Giacinto Facchetti, Tarcisio Burgnich sau regretatul Armando Picchi.

Citește și: Spitalul care oferă tatuaje gratuite supraviețuitoarelor cancerului de sân

În cele 5 sezoane petrecute la "nerazzurri" (1963-68), Sarti a bifat câte 2 titluri în Serie A, 2 Cupe ale Campionilor Europeni, respectiv 2 Cupe Intercontinentale. De asemenea, a fost ales "omul meciului" în celebra finală de CCE cu Celtic Glasgow din 1967, atunci când intervențiile sale cruciale au redus dramatic proporțiile scorului, Inter cedând cu doar 2-1 în fața "Leilor de la Lisabona", anunţă gsp.ro.

Citeşte şi: Donald Trump se implică în RĂZBOIUL DIPLOMATIC dintre arabi: Ce i s-a spus despre Qatar

După un singur sezon petrecut în poarta lui Juventus (1968-69), Sarti s-a retras în fotbalul amator, agățând definitiv mănușile în cui în tricoul lui Unione Valdinievole. Va rămâne în istoria fotbalului mondial ca unul dintre primii portari-libero, având un stil similar cu cel al goalkeeper-ului Echipei de Aur a Ungariei, Grosics Gyula, al legendei lui Liverpool, Bruce Grobbelaar sau, mai recent, cu cel al lui Manuel Neuer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.