Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în Japonia: Tatăl prinţesei moştenitoare Kiko s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani

the-japan-news.com
Tatsuhiko Kawashima

Tatsuhiko Kawashima, tatăl prinţesei moştenitoarei Kiko a Japoniei şi profesor emerit la Universitatea Gakushuin din Tokyo, a murit joi, la vârsta de 81 de ani, a informat Agenţia Casei Imperiale a Japoniei, potrivit Kyodo.

Kiko este soţia prinţului Akishino, fratele împăratului Naruhito.

Moartea lui Kawashima survine la scurt timp după căsătoria nepoatei sale, fosta prinţesă Mako, cu un japonez provenind dintr-o familie fără titluri nobiliare, Kei Komuro, pe 26 octombrie.

Kawashima fusese internat la Spitalul Internaţional Sf. Luca din Tokyo pe 19 octombrie. Prinţesa moştenitoare şi cele două fiice ale sale l-au vizitat de mai multe ori la spital, au declarat surse apropiate familiei.

Originar din Tokyo, Kawashima a fost şi bunicul prinţului Hisahito, în vârstă de 15 ani, al doilea în ordinea succesiunii la tronul imperial japonez, şi al prinţesei Kako, în vârstă de 26 de ani.

Cunoscut pentru stilul său de viaţă frugal, Kawashima, profesor de economie, a locuit într-un apartament din campusul Universităţii Gakushuin împreună cu familia sa, inclusiv cu prinţesa moştenitoare Kiko, înainte de mariajul acesteia cu prinţul moştenitor Fumihito în 1990.

Cuplul s-a întâlnit la Universitatea Gakushuin, care a fost creată iniţial pentru nobilimea japoneză, în perioada studenţiei, potrivit Agerpres.ro.

După ce a absolvit Facultatea de Economie a Universităţii din Tokyo în 1964, Kawashima a obţinut o diplomă de master în economie la aceeaşi universitate, cea mai prestigioasă instituţie academică din Japonia.

Kawashima şi-a continuat apoi studiile în străinătate. În 1971, a obţinut un doctorat la Universitatea din Pennsylvania din Statele Unite, iar în anul următor a predat la Şcoala Wharton a aceleiaşi universităţi înainte de a se întoarce la Tokyo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.