Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU în lumea actoriei - Anunţul făcut de fiica fostului regizor Tony Britton

lumanare doliu

Tony Britton, actor de teatru şi film şi regizor, a murit duminică dimineaţă la vârsta de 95 de ani, scrie BBC, citată de NEWS.ro.

Vestea a fost dată de fiica lui, prezentatoarea de televiziune Fern Britton. „Un mare actor, regizor şi cuceritor”, l-a descris ea într-un mesaj publicat pe Twitter.

Născut în Birmingham, Tony Britton a efectuat serviciul militar şi a lucrat într-o fabrică de avioane în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Şi-a început cariera în teatru şi este cunoscut pentru rolurile din „Don't Wait Up”, serial BBC în care a jucat alături de Nigel Havers în anii 1980, dar şi din filme ca „The Day of the Jackal”, „Operation Amsterdam” şi „Sunday Bloody Sunday”.

În 1975, a fost recompensat cu premiul Broadcasting Press Guild pentru rolul din „The Nearly Man”.

Jesper Britton, fiul actorului din a doua căsnicie, a scris şi el: „Cum obişnuia să spună, «asta este lumea divertismentului, puştiule»”.

„De când am fost suficient de mare să gândesc, am ştiut mereu că vreau să fiu actor. Nu aş putea să spun de ce, era acolo”.

Iniţial, s-a alăturat unei trupe de teatru formată din amatori. A jucat apoi pe scena Old Vic şi cu Royal Shakespeare Company. A făcut parte din distribuţia „My Fair Lady”, spectacol cu care a susţinut un turneu timp de doi ani şi jumătate în Marea Britanie.

A avut două fiice cu prima soţie şi un fiu cu cea de-a doua, sculptoriţa daneză Eva Castle Britton (născută Skytte Birkenfeldt).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.