Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în lumea afacerilor din România: a murit 'părintele' gigantului Alex

Alex constructii
Alex Constructii

Unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din România post-decembristă, Alexandru Alexandrov, a încetat din viață, după o luptă cu o boală cronică. Alexandrov este ”părintele” gigantului Alex, companie pe care a fondat-o.

Înmormântarea lui Alexandrov va avea loc, joi, 2 mai, de la ora 19.00, rtrupul neînsuflețit fiin depus în capela Cimitirului Petru și Pavel, informează Bugetul.ro.

Alexandru Alexandrov a fost cel care a înființat compania Alex, iar ulterior a fost unul dintre cei mai importanți jucători din industria construcțiilor din România.

content-image

A condus Alex până la intrarea în insolvență

Alex Alexandrov și-a fondat prima afacere în 1991, punând bazele SC Alex SRL, cea mai veche companie privată din Iași în domeniu. Cu toate acestea, după mai multe decenii de activitate, a fost nevoit să ceară intrarea în insolvență în urma crizei economice din perioada 2008-2012.

În timpul acelei perioade dificile, cifra de afaceri a scăzut semnificativ, de la 6,1 milioane de lei în 2007 la doar 1 milion de lei în 2011. Profitul net înregistrat în 2007, de 125.000 de lei, s-a transformat în pierdere netă în 2011, în cuantum de 700.000 de lei. Ca urmare, a fost necesar să reducă numărul angajaților de la 88 la 19.

De-a lungul anilor, compania a avut contracte de construcție sau modernizare cu diverse entități, printre care Primăria Iași, Petrom, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, și Direcția Generală a Vămilor.

Solicitarea de intrare în insolvență a SC Compania pentru Construcții Alex a fost făcută de SC Clima Therm Center SRL și aprobată de instanță în iulie 2012. În același timp, BRD a inițiat un proces separat la Tribunalul din Iași, solicitând aprobarea executării silite a firmei lui Alexandrov pentru suma de 1.505.403 lei, reprezentând un credit neachitat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.