Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în lumea boxului. Un fost mare campion mondial a murit la spital. Avea numai 47 de ani - VIDEO

HNA
Markus Beyer

Fostul campion mondial de box Markus Beyer a murit luni, la doar 47 de ani, într-un spital din Berlin. El a fost deţinător al titlului la categoria supermijlocie, în versiunea WBC, iar la amatori a reprezentat Germania la Olimpiadele din 1992, de la Barcelona, şi 1996, de la Atlanta, informează Romaniatv.net.

Moartea lui Beyer a venit la două luni după un alt deces produs în boxul german, cel al lui Graciano Rocchigiani, fost campion mondial la profesionişti, care a murit în Italia după ce a fost lovit de o maşină.

'Sunt şocat. Un alt mare boxer a dispărut la o vârstă atât de fragedă'', a spus preşedintele Federaţiei germane de box, Thomas Puetz, potrivit Agerpres.

Markus Beyer, supranumit "Boom Boom", s-a născut pe 28 aprilie 1971, la Erlabrunn, în Saxonia, iar în palmaresul său de boxer amator figurează bronzul la Mondialele din 1995 şi argintul la Europenele din 1996, când a fost învins în finala de la Vejle de românul Francisc Vaştag. Beyer avea să-şi ia revanşa la Olimpiada de la Atlanta, când l-a învins pe Vaştag în primul tur, dar s-a oprit în sferturi, fiind eliminat de kazahul Iermahan Ibraimov.

Citește și: HAOS Marea Britanie ar putea opri procesul privind Brexit în mod unilateral

După Olimpiadă a trecut la profesionism, unde a câştigat primul său titlu pe 23 octombrie 1999, câştigând meciul cu Richie Woodhall, campionul WBC la supermijlocie. Şi-a apărat titlul cu succes în faţa lui Leif Keiski, dar l-a pierdut apoi în faţa lui Glenn Catley.

Pe 5 aprilie 2003 a recuperat centura de campion, dar victoria sa obţinută în faţa lui Eric Lucas a fost una contestată, iar mai târziu chiar s-a dovedit că echipa sa a trişat şi a obţinut bunăvoinţa arbitrilor pentru a-i da o decizie favorabilă lui Beyer.

Citește și: Andreea Cosma, după ce a fost condamnată la 4 ani cu executare: Am depus DENUNȚ împotriva Laurei Codruța Kovesi

Ultima oară când a fost deposedat de centura de campion a fost pe 14 octombrie 2006, când Michel Kessler l-a făcut KO în repriza a 3-a.

Markus Beyer a murit la 47 de ani într-un spital din Berlin, "în urma unei scurte dar intense suferinţe", a anunţat postul de televiziune MDR, acolo unde Beyer a lucrat din 2015 ca expert.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.