Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în lumea cinematografiei - A murit omul care l-a adus pe Superman din benzile desenate pe marile ecrane

superman

Richard Donner a murit la vârsta de 91 de ani. Donner s-a născut Richard Donald Schwartzberg, pe 24 aprilie 1930, în Bronx, New York. Spera să devină actor, dar a făcut carieră în lumea regiei, începând cu reclame şi emisiuni TV, notează mediafax.

Legendarul director de film, care a creat, printre altele, The Goonies, Armă letală şi Superman, a murit la vârsta de 91 de ani, după ce anul trecut a semnat producerea filmului „Armă letală 5” şi a decretat atunci: „Acesta este ultimul”.

Donner a murit luni, conform soţiei şi managerului său, Lauren Schuler Donner.

„Richard Donner nu numai că m-a făcut să cred că un bărbat ar putea zbura, ci m-a făcut să cred că personajele comice pot fi aduse la viaţă pe marele ecran cu inimă, umor, umanitate şi verosimilitate", a spus Kevin Feige, preşedinte la Marvel Studios, într-un comunicat: „Mai presus de toate, el m-a învăţat că se poate şi trebuie făcut cu respect, grijă şi bunătate faţă de toată lumea din faţa şi din spatele camerei. Dick şi Lauren au devenit mentori în timpul carierei mele timpurii. Îmi datorez cariera felului în care şi-au luat timp să îngrijească şi să înveţe un copil din New Jersey care nu ştia cum să folosească un aparat de fax sau să facă cafea foarte bine. Mereu am crezut că Dick este nemuritor. Încă o fac. Gândurile mele sunt la Lauren şi la întreaga familie".

Donner s-a născut Richard Donald Schwartzberg, pe 24 aprilie 1930, în Bronx, New York. După ce spera iniţial să înceapă în industrie ca actor, Donner a fost motivat să meargă în lumea regiei şi a început să facă reclame şi emisiuni TV, la sfârşitul anilor 1950.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.