Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în lumea filmului - Marele Franco Zeffireli a murit

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Marele cineast italian Franco Zeffirelli a murit la vârsta de 96 de ani, transmite sâmbătă AFP care citează presa italiană. Regizorul a murit la reşedinţa sa din Roma.

Franco Zeffirelli "s-a stins liniştit după o lungă maladie care s-a agravat în ultimele luni", anunţă presa italiană care citează surse din familia cineastului, potrivit Agerpres.

Franco Zeffirelli, pe numele său adevărat Gianfranco Corsi Zeffirelli, s-a născu pe 12. 02.1923, la Florența. Părinții săi s-au numit: Adelaide Garosi și Ottorino Corsi. A urmat cursurile Facultății de Arte Frumoase din cadrul Universității din Florența. A devenit actor, scenarist, regizor, producător.

Filmele care i-au adus celebritatea sunt: Romeo și Julieta; Frate Soare, soră Lună; Campionul; Traviata; Otello; Hamlet; Jane Eyre; Un ceai cu Mussolini; Trei frați. A fost nominalizat la premiul Oscar pentru filmele Traviata, Romeo și Julieta; a obținut patru premii David di Donatello, iar în 1999, la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary, a primit Premiul special pentru contribuția sa în lumea filmului.

A făcut parte din Partidul Forza Italia. A fost membru al Senatului italian în perioada 1994-2001, reprezentând Catania.

De la mentorul sau Luchino Visconti, al carui asistent este la inceputul carierei sale, mosteneste o anume teatralitate caracterizata prin pretiozitatea decorurilor si costumelor, si prin spectaculozitatea declamatory a interpretarii actoricesti. Stilul sau se potriveste cel mai bine unor ecranizari dupa dramaturgia clasica (shakespeariana) si dupa opera lirica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.