Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în lumea filmului: o actriță îndrăgită de la Disney a murit la 90 de ani (VIDEO)

M. C.
zi-de-zi.ro
lumanare

Doliu în lumea filmului: o îndrăgită actriță de la Disney a murit la 90 de ani

Ana Ofelia Murguía, actrița mexicană care a dat vocea străbunicii Mama Coco în animația Disney Pixar Coco, câștigătoare a unui Oscar, a murit la vârsta de 90 de ani, relatează BBC.

Ea a avut un rol cheie în filmul despre un băiat mexican care trece în „Țara morților”, dezvăluind secrete de familie în timp ce încearcă să devină muzician. Filmul evidențiază Ziua morților și celebrează cultura Mexicului.

Institutul Național de Arte Plastice și Literatură a declarat că cariera ei este „vitală pentru artele spectacolului din Mexic”. „Cu profundă tristețe regretăm moartea sensibilă a actriței principale Ana Ofelia Murguía, care a făcut parte din distribuția stabilă a Companiei Naționale de Teatru din Mexic și a cărei carieră artistică a fost vitală pentru artele spectacolului din Mexic”, a adăugat organizația de artă mexicană.

Cariera

Născută în Mexic în 1933, Murguía a câștigat în 2011 un premiu special Ariel de Aur, pentru întreaga activitate, la o ceremonie de recunoaștere a celor mai bune actrițe din industria cinematografică mexicană.

Ea a împărțit premiul, pentru cariera sa de peste 40 de ani în scenă, film și televiziune, cu regizorul și scriitorul Jorge Fons.

De asemenea, a câștigat titlul de cea mai bună actriță în rol secundar la premiile Ariel în 1979, 1986 și 1996 pentru filme, inclusiv La Reina de la Noche (Regina nopții) din 1994, despre o artistă de cabaret care își reface cariera în Mexic după ce a părăsit Berlinul în urma unui incident cu naziștii.

Sărbătorind câștigul dublu Oscar al lui Coco în 2018 pentru cel mai bun film de animație și cea mai bună melodie originală, unul dintre producătorii săi, Lee Unkrich, a spus că cele mai mari mulțumiri ale sale au fost aduse Mexicului și că filmul nu ar fi putut exista fără „cultura și tradițiile sale nesfârșit de frumoase”.

„Cu Coco, am încercat să facem un pas înainte spre o lume în care toți copiii pot crește văzând personaje în filme care arată, vorbesc și trăiesc așa cum fac ei”, a spus el publicului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.