Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU în lumea modei: Emanuel Ungaro A MURIT la 86 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Creatorul de modă Emanuel Ungaro a murit la 86 de ani la Paris lăsând în urmă o marcă pe care a vândut-o în 2005, preferând să își trăiască ultimii ani din viață ferit de atenția mass media, anunță BBC, potrivit MEDIAFAX.

Ungaro era fiul unor imigranți italieni și s-a specializat în modă lucrând pentru designerul spaniol Cristobal Balenciaga.

A înființat propria casă de modă în 1960 și se definea drept ”obsesiv senzual”, fiind cunoscut pentru culorile vii și imprimeurile îndrăznețe.

Citește și: Guvernul provoacă CUTREMUR în rândul bugetarilor: 9 măsuri care vor afecta angajații la stat

S-a retras din activitate și și-a vândut firma în 2005. A fost un critic al fostei sale case de modă atunci când compania a angajat-o pe Lindsay Lohan în postul de director artistic.

Ungaro s-a născut la Aix-en-Province în sudul Franâei în 1933. Primele noțiuni de croitorie le-a deprins de la tatăl său în atelierul căruia a lucrat pentru o vreme. S-a mutat la Paris după ce a împlinit 20 de ani și s-a orientat spre lumea modei.

O descriere de pe site-ul fostei sale firme arată că Ungaro a deprins ”rigoarea și perfecționismul” în perioada în care a lucrat pentru Balenciaga.

"Emanuel Ungaro a avut curajul să fie diferit, combinând întâlnirile neașteptate și totuși senzuale între culorile aprinse și imprimeuri cu linie frumoasă”, arată un anunț al Casei Emanuel Ungaro.

"O rochie nu trebuie să o porți, trebuie să trăiești în ea”, ar fi spus Ungaro. Compania sa a atins punctul culminant al faimei în anii ´80 și ´90.

Ungaro și-a vândut firma către omul de afaceri din Silicon Valley Asim Abdullah.

Ungaro a fost căsătorit și are o fiică. A avut probleme de sănătate în ultimii doi ani ai vieții, ar fi declarat un membru al familiei pentru AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.