Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în muzica internațională: A murit Laura Lynch, câștigătoare a premiului Grammy

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Cântăreaţa Laura Lynch, membră fondatoare a grupului The Chicks - cunoscut anterior sub numele Dixie Chicks -, a murit într-un accident de automobil la vârsta de 65 de ani, informează DPA.

Artista americană şi-a pierdut viaţa în urma unei coliziuni care s-a produs vineri pe o autostradă din apropiere de El Paso, un oraş din statul Texas.

Potrivit Reuters, Laura Lynch se afla la volanul automobilului ei şi conducea spre est pe autostrada US 62 în momentul în care un alt autoturism, care circula din sens opus, a încercat să depăşească un vehicul pe o porţiune a autostrăzii în care cele două sensuri de mers nu erau despărţite printr-o zonă de protecţie.

Autorul depăşirii a intrat direct în camioneta Ford condusă de Laura Lynch, al cărei deces a fost pronunţat la faţa locului. Şoferul celuilalt vehicul a fost transportat la un spital din apropiere din cauza unor răni care nu îi pun însă viaţa în pericol, au precizat oficialii americani.

Laura Lynch a înfinţat la Dallas grupul Dixie Chicks în 1989 alături de Robyn Lynn Macy şi surorile Martie Maguire şi Emily Strayer.

Ea a fost basistul trupei şi, un moment dat, vocalista principală. A părăsit formaţia în 1995 după ce trupa Dixie Chicks lansase trei albume, dar nu ajunsese încă celebră.

Creată iniţial ca o trupă de bluegrass, Dixie Chicks a lansat în 1998 primul său album realizat cu o casă de discuri majoră, "Wide Open Spaces", care a impresionat în clasamentele dedicate muzicii country şi care i-a adus formaţiei americane primul său premiu Grammy.

Laura Lynch era căsătorită cu Mac Tull, cu care avea o fiică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.