Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în Patriarhia Română: Unul dintre consilierii Patriarhului Daniel a încetat din viață

basilica.ro
Aurel Drăguș

După decesul preotului George Bota, membru al Grupului Psaltic ”Tronos” al Patriarhiei Române, Biserica Ortodoxă Română suferă o nouă pierdere. De data asta, un consilier patriarhal, Aurel Drăguș, în vârstă de 62 de ani, a încetat din viață. Drăguș conducea Sectorul econo­mic-financiar al Patriarhiei Române.

Aurel Drăguș, fost consilier patriarhal coordonator la Sectorul economic-financiar al Patriarhiei Române, a primit, în urmă cu numai o lună, Ordinul „Sf. Cuv. Ioan Iacob de la Neamț, Noul Hozevit” pentru mireni.

Distincția i-a fost înmânată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. Ceremonia a avut loc la Palatul Patriarhiei, în finalul Ședinței de lucru a Permanenței Consiliului Național Bisericesc.

La începutul lunii martie, Aurel Drăguș a împlinit 15 ani de activitate în Patriarhia Română. A fost revizor contabil, contabil șef, apoi consilier patriarhal coordonator al Sectorului economic-financiar. Era originar din comuna Bordești, județul Vrancea și era  licențiat în Finanțe-Bănci. A mai lucrat în trecut la Ministerul Comerțului, iar pentru 8 ani de zile a fost vicepreședinte al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR).

Ordinul „Sf. Cuv. Ioan Iacob de la Neamț, Noul Hozevit” a fost aprobat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ședința de lucru din 16 decembrie 2021 și este destinat în principal scriitorilor creștin-ortodocși, bibliotecarilor și monahilor cu viață aleasă, precum și susținătorilor pelerinajelor, ai vieții monahale și promotorilor de literatură creștin-ortodoxă.

Slujba Înmormântării va avea loc la Biserica „Sfântul Nicolae”-Broșteni din București, joi, 28 aprilie, începând cu ora 12:00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.