Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în Portugalia: Un mort şi cinci răniţi după trecerea furtunii Ana

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Cel puţin o persoană a murit şi cinci au fost rănite uşor după trecerea furtunii Ana prin Portugalia, unde a fost declarat cod galben de vreme rea, a informat luni Autoritatea Naţională de Protecţie Civilă din Portugalia, citată de EFE. Purtătorul de cuvânt al ANPC, Luis Belo Costa, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că începând de duminică la prânz şi până luni s-au înregistrat 3.187 de incidente provocate de această furtună, majoritatea în districtul Lisabona, confor Agerpres.

Precipitaţiile abundente şi rafalele de vânt care au depăşit 100 de km/h în unele zone au dus la prăbuşirea a peste 2.000 de copaci, care au provocat moartea unei persoane şi rănirea altor cinci. Potrivit lui Belo Costa, alte 13 persoane au fost evacuate din cauza pagubelor provocate de intemperii, care au dus la prăbuşirea a 632 de structuri, au provocat 370 de inundaţii şi au avariat şi numeroase autoturisme.

Furtuna Ana, care a traversat întreaga ţară de la nord la sud, a afectat mai ales districtele Lisabona (cu peste 500 de incidente), Oporto, Aveiro, Viseu, Braga şi Coimbra. Furtuna Ana, care s-a format în nord-vestul Peninsulei Iberice, a determinat autorităţile portugheze să plaseze opt districte din nordul şi centrul ţării sub cod roşu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.