Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în SUA: A murit una dintre cele mai emblematice figuri din politica americană

Doliu

Senatoarea democrată Dianne Feinstein, o pionieră a participării femeilor în politica americană, cu o carieră de 30 de ani, a murit la vârsta de 90 de ani, relatează BBC News şi Reuters.

Dianne Feinstein era decana de vârstă a Senatului american şi a votat ultima oară în Camera superioară a Congresului american joi, conform News.ro.

Această aleasă din California a suferit, în ultimele luni, de pierderi de memorie şi probleme cognitive.

În aprilie, ea a fost internată la spital, în urma unei ”căderi uşoare” acasă, ultimul episod dintr-o serie de probleme de sănătate.

Feinstein s-a născut în 1933 la San Francisco. După ce a absolvit Universitatea Stanford în 1955, a fost numită în 1961 în Consiliul pentru femei din California, unde a făcut parte până în 1966. Ulterior, a fost numită în Comitetul consultativ din San Francisco pentru detenția adulților, ceea ce a inspirat-o să continue să urmeze o carieră în politică. În 1969, a candidat pentru Consiliul supraveghetorilor din San Francisco - poziție pe care a câștigat-o cu ușurință, devenind astfel prima femeie președinte al consiliului.

"Acea cursă pentru funcția de supervizor din 1969 a fost interesantă, deoarece înțelepciunea convențională spunea că alegătorii vor alege o singură femeie în consiliul format din 11 membri - și, din moment ce o femeie candida pentru realegere, una dintre noi sau amândouă urmau să piardă cu siguranță", a reflectat Feinstein în The Tennessean în 2020. "S-a dovedit că amândouă am câștigat, iar eu am fost cea care a obținut cele mai multe voturi, ceea ce m-a făcut președinte al Consiliului de supraveghere, o altă premieră pentru un neindependent."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.