Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în SUA! Bob Dole, fost candidat la alegerile prezidențiale, a murit la 98 de ani: steagurile o să fie coborâte în bernă

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Fostul senator republican din SUA, Bob Dole, a murit duminică dimineața, la vârsta de 98 de ani, a anunțat Fundația Elizabeth Dole. „Senatorul Robert Joseph Dole a murit devreme în această dimineață în somn. La momentul morții sale, la vârsta de 98 de ani, a slujit Statele Unite ale Americii cu credință și adevăr timp de 79 de ani", a spus fundația.

În februarie, fostul candidat la președinție Dole a declarat că a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în stadiul 4.

Dole a fost senator în Kansas între 1969 și 1996 și a avut inclusiv două mandate ca lider al majorității. De asemenea, a servit în Camera Reprezentanților timp de opt ani. Bob Dole a candidat de trei ori la președinție. În 1996, a devenit candidatul oficial republican la președinție, dar în cele din urmă a pierdut în fața fostului președinte Bill Clinton. În plus, Dole a fost un veteran celebru al celui de-al Doilea Război Mondial, care a servit în Europa înainte de a fi rănit grav.

Președintele american Joe Biden l-a onorat pe fostul senator Dole preizând despre el că este „unul dintre cei mai mari din cea mai mare generație”.

"Un erou de război și unul dintre cei mai mari reprezentanți ai celei mai mari generații. Și pentru mine, el a fost și un prieten la care puteam apela pentru îndrumare de încredere sau o remarcă plină de umor la momentul potrivit pentru a calma nervii zdrobiți", a citat presa americană. Fostul președinte George W. Bush l-a onorat și pe Dole precizând că a fost un „mare patriot” care „reprezenta cele mai bune dintre valorile americane”. Fostul președinte Clinton, la rândul său, a spus că Dole „și-a dedicat întreaga viață slujirii poporului american, de la eroismul său din cel de-al Doilea Război Mondial până la 35 de ani în Congres”.

Fostul președinte al SUA Donald Trump a remarcat, de asemenea, că Dole „a fost un erou al războiului american și un adevărat patriot al națiunii noastre”. „A servit marele stat Kansas cu onoare și serviciul său a făcut GOP-ul mai puternic”, a adăugat el.

În semn de respect pentru Dole, Biden a ordonat să fie coborâte steaguri de stat la Casa Albă, toate instituțiile și clădirile oficiale americane, precum și ambasade, baze militare și nave „până la apusul soarelui, 9 decembrie 2021”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.