Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu la Barcelona: Decizie de ultimă oră luată de premierul Spaniei

www.sky.com
atentat Barcelona

Premierul spaniol Mariano Rajoy a anunţat vineri trei zile de doliu naţional, după atentatul de la Barcelona, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 13 oameni, iar alte zeci au fost răniţi, informează DPA. Drapelele naţionale vor fi coborâte în bernă până duminică la miezul nopţii.

Rajoy şi-a întrerupt concediul după atentat şi a ajuns joi seara în metropola catalană, pentru a coordona reacţia autorităţilor.

Citește și: HAOS la Barcelona: Polițiștii au UCIS mai mulți teroriști care au creat PANICĂ în orașul catalan - VIDEO

El a declarat, puţin după miezul nopţii de joi, că Spania este din păcate obişnuită cu "durerea absurdă şi iraţională provocată de terorism", referindu-se la deceniile de atentate ale grupării separatiste basce ETA, soldate cu aproape 800 de morţi, până în 2011.

"Nu suntem uniţi doar în doliu. Suntem mai presus de orice uniţi în voinţa de a-i învinge pe cei care doresc să ne ia valorile şi modul de viaţă", a mai spus premierul. "Ştim şi că teroriştii pot fi învinşi, cu unitate instituţională, cu colaborarea poliţiei, cu măsuri de prevenire, cu sprijin internaţional şi cu hotărârea nestrămutată de a apăra valorile civilizaţiei noastre", a arătat el, conform Agerpres.

Citește și: Autoritățile din Catalonia fac anunțurile OFICIALE: bilanțul atentatului și momentul prinderii teroriștilor

Rajoy a menţionat atacurile din ultimele luni de la Berlin, Manchester, Londra, Nisa, Paris şi Stockholm şi a insistat asupra necesităţii cooperării internaţionale, deoarece terorismul "este o ameninţare globală" la care reacţia trebuie să fie de asemenea globală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.