Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU Zece morţi într-o explozie la o centrală electrică pe cărbune din India

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Cel puţin zece persoane au fost ucise şi alte zeci rănite miercuri într-o explozie care s-a produs într-o centrală electrică de cărbune în nordul Indiei, a anunţat poliţia, care se teme că bilanţul ar putea creşte, potrivit AFP. Explozia, a cărei cauză nu a fost stabilită încă, s-a produs într-o centrală situată în districtul Rae Bareli din statul Uttar Pradesh şi administrată de o companie publică, National Thermal Power Corporation.

"Zece persoane au murit şi alte 40-50 au fost grav rănite. Acest bilanţ ar putea creşte", a declarat Anand Kumar, directorul general al poliţiei din Lucknow, capitala statului Uttar Pradesh. Compania care gestionează centrala a precizat că operaţiunile de salvare sunt încă în desfăşurare după acest incident care s-a produs la 'boilerul' centralei.

Şeful guvernului din Uttar Pradesh, Yogi Adityanath, a oferit o despăgubire de 2000.000 de rupii (aproape 3.100 de dolari) fiecărei familii a angajaţilor decedaţi. Accidentele afectează frecvent instalaţiile energetice din India, din cauza unei întreţineri defectuoase şi a unei lipse de mijloace financiare în zonele rurale. Marţi, cel puţin 13 persoane au murit în explozia unui transformator în timpul unei nunţi la Rajasthan, în vestul ţării, conform Agerpres. Aproape 10.000 de persoane au murit electrocutate în India în 2015, conform ultimelor statistici oficiale disponibile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.