Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Domeniul farma revine în forță! Pfizer spune că vaccinul COVID-19 modificat sporește protecția în fața Omicron

Profimedia Images
vaccin Pfizer

O doză de rapel a versiunii actualizate a vaccinului Pfizer anti-COVID, modificat special pentru a combate varianta Omicron a coronavirusului, a generat un răspuns imunitar important, anunță mediafax.

Consilierii FDA urmează să se întâlnească marți pentru a discuta dacă vor actualiza vaccinurile COVID-19 pentru toamnă. Este probabil ca vaccinurile actualizate să fie reproiectate pentru a combate varianta Omicron a coronavirusului, spun experții citați de Reuters.

Pfizer și BioNTech au declarat că dozele de 30 și 60 de micrograme ale unui ser care vizează doar subvarianta BA.1 Omicron care a circulat iarna trecută au determinat o creștere de 13,5 și 19,6 ori a titrurilor de neutralizare împotriva acestei subvariante. O versiune a injecției care conținea atât vaccinul reproiectat, cât și vaccinul lor original, a determinat o creștere de 9,1 și 10,9 ori, au spus ei.

Rezultatele au fost obținute în urma unui studiu efectuat pe 1.234 de persoane cu vârsta de 56 de ani sau mai mult. Injecțiile au fost bine tolerate de participanți, au precizat companiile.

Aceștia au precizat că primele studii de laborator sugerează că serul neutralizează subvariantele Omicron BA.4 și BA.5 care au circulat mai recent, deși într-o măsură mai mică decât în cazul BA.1, cu titruri de aproximativ 3 ori mai mici.

Companiile continuă să colecteze date despre cât de bine se comportă boosterele față de tulpinile care au circulat mai recent.

Moderna a realizat, de asemenea, un vaccin reproiectat care vizează subvarianta BA.1 Omicron. Compania a declarat că vaccinul său actualizat a funcționat bine împotriva subvariantelor Omicron mai recente și că merge mai departe cu planurile de a cere aprobarea autorităților de reglementare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.