Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Domeniul în care România a luat fața Germaniei: Recensământul amânat din cauza pandemiei începe pe 15 mai

Inquam Photos / Octav Ganea
recensamant 2022

România se află în plin recensământ, pe când Germania abia de la jumătatea acestei luni îl începe. Autorităţile responsabile cu statistica din Germania vor începe pe 15 mai primul recensământ pe plan naţional după 11 ani, relatează joi dpa.

Peste 30 de milioane de oameni vor fi intervievaţi în întreaga Germanie, în cadrul acestui demers, a explicat Oficiul federal de statistică Destatis. În comparație, Institutul Național de Statistică din România are o populație rezidentă tintă estimată pentru recensământul care a început pe 14 martie cu etapa de autorecenzare de aproape 19,1 milioane de persoane. În 15 mai, în România se încheie autorecenzarea, urmând ca până pe 17 iulie să aibă loc recenzarea prin interviuri față în față acolo unde nu a fost făcută autorecenzarea sau unde nu au fost validate chestionarele din autorecenzare.

Unui eşantion de 10,2 milioane de persoane alese în mod aleator li se va cere să ofere informaţii cum sunt numele, genul, starea civilă şi naţionalitatea.

Circa trei sferturi dintre acestea vor fi rugate să răspundă de asemenea la un chestionar incluzând întrebări despre calificări şi ocupaţie.

Vor fi luate în calcul şi cele aproximativ 300.000 de persoane care trăiesc în locuinţe temporare sau comune.

În plus, tuturor celor 23 de milioane de proprietari sau administratori de proprietăţi rezidenţiale li se vor solicita informaţii despre apartamentele şi clădirile rezidenţiale respective.

Pentru prima dată în istoria recensământului, cel din 2022 va colecta şi informaţii despre cuantumul chiriilor, durata şi motivul neînchirierii şi sursa de energie pentru încălzire.

"Astfel, obţinem şi o bază de date importantă pentru viitoarea planificare", a menţionat un purtător de cuvânt al Destatis, Stefan Dittrich.

Doar câteva dintre întrebările din cadrul recensământului vor presupune răspunsuri în scurte interviuri personale, majoritatea informaţiilor cerute putând fi remise online. Informaţiile vor fi utilizate doar în mod confidenţial, iar chestionarele urmează să fie completate până la jumătatea lunii august.

Recensământul are loc din 10 în 10 ani, dar de această dată a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus, aminteşte dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.