Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dominic Cummings, consilierul special al premierului Boris Johnson, este posibil să fi comis o încălcare 'minoră' a izolării, anunţă poliţia

ABC News
Boris Johnson

Poliţia britanică a apreciat joi că Dominic Cummings, consilierul special al premierului Boris Johnson, este posibil să fi încălcat izolarea prin faptul că şi-a folosit vehiculul în comitatul Durham pe o distanţă de 41 de kilometri, dar a anunţat că nu intenţionează să lanseze o procedură împotriva acestuia, relatează Reuters, anunță news.ro.

”Ar putea să fi existat o infracţiune minoră a regulilor care ar fi justificat o intervenţie a poliţiei”, conchide o anchetă efectuată de către Poliţia din Durham.

Citește și: Ministrul Justiției, reacție după decizia CSM: ‘La fel voi proceda și data viitoare’

Poliţia consideră însă că este vorba despre o încălcare ”minoră”, pentru că pare să nu fi avut loc o încălcare a regulilor distanţării sociale.

Dominic Cummings, somat de o mulţime de critici să demisioneze din postul de consilier special al lui Boris Johnson, a refuzat să prezinte scuze pentru faptul că a parcurs 400 de kilometri, la sfârşitul lui martie, de la Londra în nordul Angliei, unde s-a dus la părinţii săi, la Durham, împreună cu fiul şi soţia sa - care prezenta la acea vreme simptome de covid-19.

Poliţia consideră că cei 400 de kilometri parcurşi nu constituie o infracţiune şi că nu există probe suficiente care să suţină acuzaţii potrivit cărora Dominic Cummings a efectuat la 19 aprilie o a doua călătorie, la Durham, de la Londra.

Poliţia subliniază totodată că Dominic Cummings nu a comis nicio infracţiune prin faptul că s-a refugiat la părinţii săi, la Durham.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

Însă ea consideră că cei 41 de kilometri parcurşi în comitat pentru a se duce la Barnard Castle împreună cu soţia şi fiul lor ar putea constitui o încălcare minoră a izolării menite să oprească răspândirea noului coronavirus.

”Premierul a spus că el crede că domnul Cummings s-a comporat în mod rezonabil şi legal având în vedere toate elementele şi că el consideră subiectul închis”, a reacţionat un purtător de cuvânt al numărului 10 pe Downing Street.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.