Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dominic Fritz cere CARANTINĂ în Timișoara: 'Doar prelungim agonia la nesfârşit. E o situaţie destul de dramatică pentru că nu mai sunt paturi în ATI'

Dominic Fritz

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a afirmat, vineri seară, că situaţia din spitale este ”destul de dramatică”, întrucât nu mai sunt locuri de ATI şi, în general pacienţii au forme mai grave şi unii ajung prea târziu la spital. Timişoara a depăşit 6 cazuri la mia de locuitori, iar primarul Fritz afirmă că a declarat încă din prima zi de la preluarea mandatului că instituirea carantinei nu trebuie să fie un tabu. ”Fără să ne asumăm decizii şi mai grele se pare că doar prelungim agonia la nesfârşit”, consideră Dominic Fritz.

”E o situaţie destul de dramatică pentru că efectiv nu mai sunt paturi în ATI, din ce în ce mai mulţi cei din paturile non-ATI au forme mai grave de boli, de mai multe ori merg prea târziu la spital sau sună la medicul de familie prea târziu când boala este într-un stadiu mai avansat”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Dominic Fritz.

Citește și: Vasile Dîncu: ‘Există posibilitatea unui Guvern minoritar sau să propunem un premier PSD cu un Guvern de uniune națională’

Acesta a precizat că Timişoara a depăşit incidenţa de 6 la mie.

Întrebat dacă se fereşte de ideea unei carantine, Fritz a explicat: ”Eu nu mă feresc deloc, eu am zis chiar în prima zi când am devenit primar că nu trebuie să fie un tabu o carantină”.

Citește și: Noi vești importante! Cu cât ar trebui să crească, până la urmă, alocațiile începând cu noul an

De asemenea, primarul municipiului Timişoara crede că sunt necesare restricţii mult mai stricte pentru câteva săptămâni.

”Pentru toate afacerile ar fi mai bine să se ia măsuri mult mai stricte pentru 2-3 săptămâni. (...) Fără să ne asumăm decizii şi mai grele se pare că doar prelungim agonia la nesfârşit, nu reuşim să reducem cazurile ca să degrevăm spitalele şi afectăm şi economia”, a mai declarat Dominic Fritz.

Citește și: Fundația Bill și Melinda Gates, donație uriașă de bani pentru dezvoltarea unor vaccinuri mai ieftine împotriva COVID-19 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.