Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dominic Fritz crește salariile angajaților din primărie, după ce toate concursurile organizate au fost câștigate de useriști

clotilde armand dominic fritz

Conducerea Primăriei Timişoara a întocmit un proiect de hotărâre, pentru Consiliul Local, prin care se doreşte majorarea salariilor angajaţilor instituţiei. Prin noul proiect, coeficienţii de ierarhizare sunt legaţi de salariul viceprimarului, care este acum de 20.800 de lei brut, lunar.

Administraţia locală din Timişoara a întocmit un proiect de hotărâre pentru majorarea salariilor din Primăria Timişoara şi instituţiile subordonate. Reprezentanţii primăriei motivează această decizie prin aceea că salariile n-au mai crescut de 5 ani şi vine în contextul economic actual când puterea de cumpărare a scăzut, iar angajaţi din Primărie au migrat spre alte instituţii publice cu salarii mai atractive. Prin noul proiect de hotărâre, coeficienţii de ierarhizare sunt legaţi de salariul viceprimarului, care este acum de 20.800 de lei brut pe lună.

”Prin noul proiect de hotărâre, coeficienţii de ierarhizare sunt legaţi de salariul viceprimarului, care sunt cuprinşi în HCL 90/2022, proiect care, din păcate, este contestat în instanţă de unul dintre cele două sindicate din primărie”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Primăriei Timişoara. Primarul Dominic Fritz afirmă că este tot mai dificil să angajeze noi oameni în primărie.

”Pentru Primăria Timişoara devine din ce în ce mai dificil să atragă oameni profesionişti şi să-şi păstreze oamenii cei mai performanţi, cu salarii mici. Nu putem construi o administraţie care livrează rezultate pentru cetăţeni fără să oferim salarii competitive. De aceea, am publicat astăzi un proiect de hotărâre prin care legăm coeficienţii de ierarhizare cuprinşi în HCL 90/2022 de salariul viceprimarului. Propun consiliului local să aprobe intrarea în vigoare a acestor creşteri începând cu data de 1 iunie. Nu este o măsură care îmi va aduce puncte politice. Va pune o presiune suplimentară pe buget. Dar mi-o asum, ca alte decizii dificile, pentru că este necesară. Un oraş atractiv are nevoie de o primărie care este un loc de muncă atractiv”, a declarat primarul Dominic Fritz, potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Primăriei Timişoara. Aproximativ 500 de oameni sunt vizaţi de aceste creşteri salariale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.