Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dominic Fritz dă din umeri când e întrebat cum va rezolva problema căldurii din oraș: 'Vă dați seama că nu mă las să dorm'

Express de Banat
Dominic Fritz

Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, susține că s-a găsit un furnizor și că a fost asigurat gazul necesar pentru weekend astfel încât timișorenii să poată beneficia de căldură în calorifere. Întrebat ce se va întâmpla totuși de luni încolo, edilul nu a oferit o soluție concretă: „Da, asta este întrebarea la care trebuie să găsim un răspuns în cursul zilei de mâine, cel târziu în weekend”.

"Astăzi, după 10 zile, două săptămâni de căutare, am găsit în sfârșit un furnizor care ne-a făcut un contract până la 1 noiembrie, la ora 7 dimineața, deci acum avem asigurat gaz pentru weekend. Este o situație total absurdă să nu găsim efectiv o companie de gaz care să vrea să ne livreze gaz și avem nevoie de gaz ca să putem arde cărbunele. Putem funcționa și doar pe gaz, dar măcar ca să putem arde cărbunele, care se poate cumpăra un pic mai ușor, avem nevoie de un minim de gaz”, a declarat edilul.

Întrebat din ce motive nu găsește furnizori, el a adăugat: „Aici avem de-a face cu furtuna perfectă, să zicem. Pe de o parte, avem o companie care este un pacient bolnav de foarte, foarte mult timp, cu datorii istorice de peste 300 de milioane de lei, care recent a intrat și în insolvență, și în același timp avem o explozie de prețuri la gaz și o penurie de cantități de gaz, și toți furnizorii de gaz spun că ei deja nu știu cum să acopere necesarul pentru contractele deja semnate pentru clienții pe care îi au deja și de aceea nu vor să se angajeze să furnizeze gaz pentru companie așa de mare și nevoi așa de mari ca în Timișoara”.

„Am fost chiar acum, am ajuns de la CET Sud din Timișoara, CET-ul cu care repornim acum căldura. Flacăra arde, dar într-adevăr va dura un pic pentru că nu poate să funcționeze la capacitate maximă din start. Va dura, din păcate, încă câteva ore până când se va simți și în calorifere”, a mai spus Dominic Fritz.

Întrebat ce se va întâmpla începând de luni, când expiră înțelegerea semnată astăzi, primarul USR al Timișoarei a spus: „Da, asta este întrebarea la care trebuie să găsim un răspuns în cursul zilei de mâine, cel târziu în weekend. Bineînțeles, vă dați seama că nu mă las să dorm, aseară am stat până la ora 2 noaptea la telefon cu furnizori să găsim această soluție de avarie. Eu sper să găsim poate măcar un contract pe termen scurt”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.