Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dominic Fritz, explicații: 'Timişul e pedepsit pentru că nu se minte singur'

Facebook.com/Dominicprimar
dominic fritz

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a comentat pe pagina sa de Facebook, că numai în cursul zilei de miercuri, în judeţul Timiş au fost efectuate 2.700 de teste COVID-19. Comparativ, în judeţul vecin, Caraş-Severin, au fost făcute doar 40 de teste. Fritz a dezvăluit că Ministerul Sănătăţii lucrează la un sistem care va transparentiza numărul de teste Covid făcute în fiecare judeţ.

”Ieri, în judeţul Timiş s-au efectuat 10% din toate testele ţării. Am testat peste 2700 persoane - în judeţul Caraş-Severin au fost doar 40. Ghiciţi care dintre cele două judeţe este în scenariul roşu. Cât timp măsurile de restricţii se iau în funcţie de rata de infectare, această rată trebuie să fie un instrument credibil şi comparabil. Altfel cum să convingem oamenii că restricţiile sunt un efort ce merită? Timişul e pedepsit pentru că nu se minte singur”, a scris Dominic Fritz pe Facebook, potrivit news.ro.

Citește și: Clotilde Armand preferă ”dracii”: ‘Așa este atunci când ești obișnuit să te uiți doar la diamante”

Primarul muniipiului Timişoara mai spune că strategia unor judeţe de a ”suprima” situaţia infectărilor cu virusul SARS CoV-2 ne va costa pe toţi.

”Ştim de un an că doar testarea masivă ne permite să ţinem lucrurile sub control. Strategia unor judeţe de a suprima situaţia adevărată a infectărilor este una care ne va costa pe toţi. Mă bucur că Ministerul Sănătăţii lucrează la un sistem care va transparentiza numărul de teste făcute în fiecare judeţ”, a mai scris Fritz.

Judeţul Timiş este singurul din ţară aflat în scenariul roşu, având o rată de infectare de 3,86 de cazuri la o mie de locuitori. Numai în ultimele 24 de ore, potrivit celei mai recente raportări, au fost depistate 289 de noi cazuri de infectări cu SARS CoV-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.