Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dominic Fritz, noul primar german al Timişoarei, recunoaşte că a dat şpagă în România: 'Acum nu aș da și nici n-aș lua șpagă'

Dominic Fritz

Dominic Fritz, primarul ales al Timişoarei, măturiseşte că a dat şpagă în România. Acesta a relatat într-un interviu la Digi 24 că prima dată când a venit în România, la 19 ani (în 2002), a fost nevoit să dea şpagă la vamă. Primarul ales afirmă însă că nu ar ma da şpagă acum şi nici nu ar primi. Dominic Fritz are 37 de ani şi este cetăţean german. În conformitate cu articolul 16 din Constituţia revizuită în 2003, fiind cetăţean al unei ţări UE, acesta a putut candida la alegerile locale din România.

"Eram patru persoane care mergeam cu autocarul în România. Am fost avertizați că ne vor cere 5 euro la graniță. Noi nu voiam să dăm, dar eram și destul de timizi. Așa că am dat toți patru 10 euro, compromisul nostru a fost să dăm fiecare jumătate din cât trebuia.

Pentru mulți ani am venit cu autocarul în România și am observat că din ce în ce mai puțini oameni au dat acești 5 euro. Țin minte o situație în care efectiv s-a ridicat un pasager și a mers la prima doamnă care a zis că nu dă și tot așa. A ajuns la mijlocul autocarului unde toată lumea a refuzat și persoana aia s-a întors rușinată.

Acum nu aș da și nici n-aș lua șpagă. Aș chema imediat autoritățile competente. Pentru mine asta e baza contractului între cetățean și mine ca primar, ca autoritate publică. Toată lumea este tratată legal, noi toți jucăm după aceleași reguli. Dacă ceri o autorizație trebuie să fii tratat la fel, indiferent că ești bogat sau sărac. Șpaga distruge acest sistem de reguli și distruge competiția. Unde e distrusă competiția, apare mediocritatea", a declarat Dominic Fritz, sâmbătă, la emisiunea "În fața ta", de la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.