Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, dă de pământ cu PNL: 'Doar o prezenţă puternică a USR-PLUS în guvern va pune presiune destulă pe vechiul sistem'

Facebook.com/Dominicprimar
dominic fritz

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, prezent joi la mitingul online susţinut de USR PLUS, a apreciat că doar o prezenţă puternică a alianţei în guvern "va putea pune presiune destulă pe vechiul sistem să se transforme cu adevărat" într-un stat funcţional.

"Să nu fie niciun dubiu. Doar o prezenţă puternică a Alianţei USR PLUS în viitorul guvern va putea pune presiune destulă pe vechiul sistem să se transforme cu adevărat într-un stat funcţional. Nu ne votaţi pentru că suntem perfecţi - pentru că nu suntem, cred că v-aţi dat seama şi voi - votaţi-ne pentru că suntem singurii care vor ca statul român să tindă spre performanţă şi nu spre mediocritate. Vom sparge monopolul partidelor vechi asupra instituţiilor publice, prin competiţie corectă şi deschisă pentru posturi vacante. Vom digitaliza şi transparentiza administraţia publică, pentru că acolo unde este lumină, nu se fură. Vom depolitiza educaţia şi sănătatea, pentru că bolnavii noştri şi copiii noştri au nevoie de profesionişti şi nu de politruci", a precizat Fritz, scrie agerpres.ro.

Citește și: Gabriela Firea: ‘În București sunt în continuare probleme cu apa caldă și căldura. Ce face primarul? Nimic’

El a adăugat că partidele vechi livrează doar "iluzia progresului, dar nu şi rezultate reale" pentru a face viaţa oamenilor mai bună.

"Schimbarea nu vine peste noapte. E greu, pentru că nu există un buton magic pe care să apeşi, ca sute sau mii de funcţionari să schimbe modul lor de lucru cu care au fost obişnuiţi. E greu, pentru că trebuie să ducem la îndeplinire contracte prost făcute şi proiecte prost gândite de partide care s-au complăcut cu 'merge şi aşa'. E greu, pentru că am intrat într-un sistem care de 30 de ani doar mimează un stat funcţional, care e campion la plimbat hârtii golite de conţinut, ca să acopere propria paralizie", a precizat primarul.

Citește și: Un nou împrumut uriaș făcut de Florin Cîțu! Suma luată azi de MFP

El a subliniat că autorităţile locale au nevoie la rândul lor de un guvern care să susţină reforme adevărate.

"Dacă vreţi ca primarii USR PLUS - ca eu la Timişoara, ca Allen la Braşov, iar ceilalţi la Bacău, la Alba Iulia, la Sectorul 1 şi Sectorul 2 - să putem să facem treabă, daţi-ne un guvern care să ne sprijine cu reforme adevărate. Daţi-ne un guvern care să aibă o voinţă clară, să nu schimbe doar câţiva jucători, ci regulile jocului. (...) Închei cu un îndemn de mândrie bănăţeană, pe care îl ştiţi cu toţii din istorie: 'Azi în Timişoara, mâine în toată ţara!'", a conchis Dominic Fritz.

Citește și: Dezvăluire cu greutate! FBI, descindere la ‘Perla’ lui Sebastian Ghiță! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.