Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dominic Fritz s-a ALES CU NOI PROMISIUNI pe tema migranților: ministrul de Interne NU are o soluție pentru Timișoara

Pressalert.ro
migranti

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, cere ajutorul Ministerului de Interne pentru a rezolva criza migranților care deși au locuri de cazare în alte județe din țară revin în orașul de pe Bega, unde ocupă clădiri abandonate și se devin, practic, persoane fără adăpost.

Dominic Fritz s-a întâlnit, marți, cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, pentru a discuta strategii prin care migranții care au loc de cazare în alte județe din țară să nu se întoarcă în Timișoara, pentru a fi mai aproape de granița de Vest, conform Mediafax.

Citește și:  GRAFICE din mai multe țări: masca NU ajută la nimic. Numărul cazurilor a BUBUIT, după impunerea obligativității

 

 

„Mă bucur că am aflat astăzi (marți – n.r.) niște strategii pe partea de combatere a fenomenului. (...) Vin solicitanți de azil care au în teorie un loc de cazare undeva în țară, vin înapoi în Timișoara, unde sunt persoane fără adăpost mai mult sau mai puțin, unde stau în clădiri abandonate. Asta nu este o situație care poate să dureze și de aceea m-am bucurat foarte mult să lucrăm la această soluție de transport înapoi în centrele lor. Eu cred că este nevoie de umanitate, dar și de fermitate și legalitate în tratarea acestui fenomen”, a spus primarul Timișoarei.

Întrebat cum pot limita dreptul de liberă circulație a migranților în România, un drept conferit prin lege, ministrul Lucian Bode a spus că trebuie găsită o formulă legislativă prin care migranții să fie determinați să rămână în centrele lor de cazare.

„Noi nu ne-am propus să îi oprim să ajungă la Timișoara pentru că nu avem cadru legal. Noi ne-am propus să îi identificăm pe cei care vin și revin în Timișoara o dată, de două ori, de trei ori și să găsim o formulă legislativă pentru a-i sancționa și a-i determina să rămână în centrele în care sunt repartizați nu doar pentru că ei vor să ajungă în proximitatea frontierei de Vest – e un lucru foarte clar, dar noi ne confruntăm cu o lipsă de locuri de cazare”, a spus ministrul.

Bode a precizat că în Timișoara capacitatea de cazare este, în prezent, de 128% și, deși se vor mai găsi locuri disponibile în perioada următoare, este necesar să se limiteze deplasările migranților din alte județe către Timișoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.