Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dominic Fritz s-a LĂUDAT cu proiecte care nu îi aparțin - Robu îl TOACĂ: Vă imaginați că noi suntem niște troglodiți?

pressalert.ro
Nicolae Robu

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, îl atacă din nou pe edilul în funcție, Dominic Fritz. Asta după ce Fritz a anunțat că a negociat pentru Timișoara mai multe proiecte care însă țin de Ministerul Transporturilor sau CNAIR pentru a-și justifica desele drumuri în Capitală.

Citește și: Revoluția promisă de Dominic Fritz în primărie e UN BASM: Timișoara e sufocată de fum, subalternii lui Fritz TAC de o săptămână

"PÂNĂ UNDE MERGEȚI CU DESCONSIDERAREA TIMIȘORENILOR, A ROMÂNILOR, ÎN GENERAL, DOMNULE FRITZ, DE VĂ PERMITEȚI SĂ MINȚIȚI ÎN ASEMENEA HAL?

Stimați timișoreni, ieri a apărut din partea d-lui Fritz, cu titlu de justificare a deselor drumuri pe care le face pe banii timișorenilor la București pt cu totul alte interese decât cele ale Timișoarei, o listă de obiective pt care pretinde dânsul că a reușit să obțină finanțare. Dv, timișorenii știți prea bine că, din acea listă, în afară de proiectele “Prezan”, “Alexandrescu”, “Parcul Civic”, absolut toate celelalte pt care dl Fritz se laudă că a asigurat finanțare, nu au nicio legătură cu Primăria, ele sunt obiective ale Statului Român, realizate prin compania Statului numită CNAIR. Pt astfel de obiective, Primarul, oricare ar fi el și oriunde, are un rol până când obiectivele sunt aprobate de Guvern și demarate efectiv, fie cu finanțare pe fonduri europene, fie pe finanțare de la bugetul de stat. Mai departe, Primarul are doar a-și face poze cum procedează dl Fritz, care neavând NICIUN proiect al său -DAR ABSOLUT NICIUNUL, OAMENI BUNI, NICIUNUL!- se lipește și el și se pozează, bietul, pe lângă ce poate. TOATE ACESTE OBIECTIVE AVEAU FINANȚAREA ASIGURATĂ DIN PERIOADA GUVERNĂRII ORBAN, UNELE CHIAR DIN TIMPUL PSD, ÎN CONCEPT MULTIANUAL! Despre finanțarea cu 28 milioane a obiectivelor “Prezan”, “Alexandrescu”, “Parcul Civic” voi vorbi în final.

Ei, domnule Fritz, dv vă închipuiți că noi, românii, suntem niște troglodiți, care nu știm nimic despre rolul unui Primar într-o comunitate, despre competențele sale, despre ce ține de Primărie și ce ține de Guvern, de Ministerul Transporturilor, de structuri ale acestora precum CNAIR, CNI, etc??? Vă garantez că ziariștii timișoreni știu administrație incomparabil mai multă ca dv și dacă nu vă desființează pt minciunile pe care eu sunt sigur că ei le sesizează la dv zi de zi, este, presupun, pt că încă vă consideră în perioada de grație (de obicei, aceasta e de 3 luni, pt dv văd că se prelungește).

Haideți s-o luăm pe rând:

♦️(1) Spuneți că ați deblocat proiectul sectorului lipsă din autostrada Lugoj-Deva, care are prevăzută o finanțare de 1,2 miliarde de lei și un termen de finalizare în 2024. Ce treabă, ce competențe aveți dv ca Primar al Timișoarei pe acest subiect?! Chiar nu vă e rușine să mințiți în asemenea hal, d-le Fritz?!

♦️(2) Spuneți că “alt proiect important pentru timișoreni este autostrada Timișoara-Moravița, proiect care anul acesta va primi de la Ministerul Transporturilor 4,8 milioane de lei pentru documentație”. Așa este, proiectul este important, dar el era aprobat la finanțare prin demersurile mele directe și prin Alianța Vestului, iar după pornire, un astfel de proiect își are cursul prin CNAIR, fără vreun rol al unui Primar sau altul. Cum puteți ... d-le Fritz?!

♦️(3) Spuneți “nu am uitat nici centura Timișoara Sud”. Dv știți măcar că, în urma luptei mele de ani de zile -inclusiv cu un miting pt el pe vremea guvernării Cioloș!- acest obiectiv este în faza de execuție de aproape un an, pe fonduri europene, sub jurisdicția CNAIR?! Ce treabă aveți dv cu el, cu finanțarea lui, care este asigurată de muuult, prin contract ferm, până la ultimul leu?! Chiar așa ..., fără limite, d-le Fritz?!

♦️(4) Mai spuneți: “În fine, ultimul tronson al centurii ocolitoare a orașului, Timișoara Vest, care ne va scăpa de mare parte din traficul greu din oraș, primește și el bani pentru studii, mai exact 2,3 milioane de lei”. Păi credeți că există vreun timișorean care să nu știe că și acest obiectiv este pornit în urma demersurilor mele, iar mai departe nici în cazul lui, ca nici în cazul celor de mai sus, Primarul nu mai are niciun rol, obiectivul fiind și el în jurisdicția CNAIR?! D-le Fritz, chiar nu vă e frică de câtvde lung vă va ajunge nasul?!

♦️(5) Spuneți apoi: “Timișorenii au cerut de foarte mult timp și o nouă legătură mai facilă la autostrada A1 și mă bucur că pot să le dau vestea că noua șosea care va lega Calea Aradului de autostradă a fost și ea deblocată”. Ce ați deblocat dv, d-le Fritz?! Nu era niciun blocaj, proiectul e în aceeași situație cu celelalte ce țin de CNAIR, a fost dus la finanțare prin demersurile mele întinse de-a lungul celor 8 ani, iar acum e în jurisdicția CNAIR, cu finanțare asigurată, fără nicio treabă cu Primăria! De cuvântul “rușinică”, ați auzit, d-le Fritz?! De fapt, pt dv trebuie folosit altceva, se exemplu “rușinoaie” sau “rușinoacă”, dar... niciunul nu sună deloc bine!

(6) Și încă mai spuneți, căci deh, tupeul e mare: “Și poarta aeriană a Timișoarei, Aeroportul Internațional, va primi 2,6 milioane de lei pentru a începe noul terminal de curse externe.” Dar cu aeroportul ce treabă are Primăria, domnule Fritz?! Proiectul e deja pornit de Ministerul Transporturilor și evident că ministerul îl duce la bun sfârșit! Până la pornire are Primăria un rol. După pornire, niciunul! Fac o precizare, pt că, poate, nu toată lumea știe: Aeroportul, ca și Gara de Nord, sunt ale Ministerului Transporturilor, nu ale Primăriei! Și închei seria celor 6 puncte cum am început-o: Chiar nu vă e rușine să mințiți în asemenea hal, d-le Fritz?!

Asemenea mincinos încă nu a mai existat pe scena politică a Timișoarei!

♦️Spuneam că revin cu proiectele “Prezan”, “Alexandrescu”, “Parcul Civic”. Care-i meritul dv pt banii obținuți, d-le Fritz?! De ce nu spuneți adevărul nici privitor la ele?! Cei 28 milioane lei au fost obținuți pt că Guvernul a hotărât să creeze o filă de finanțare de obiective aflate în lucru din cotele defalcate din TVA. Am pornit eu cele trei obiective, de aceea Guvernul a repartizat Timișoarei acești bani, dacă era după ce-ați făcut dv, nu primeam niciun leu. Stimați timișoreni, pe aceeași bază, obiective pornite, au mai primit sume importante:

(1) Alba-Iulia: 16 milioane lei

(2) Bacău 24.3 milioane lei

(3) Oradea 10 milioane lei

(4) Brașov 29.5 milioane lei

(5) Cluj 13 milioane lei

(6) Sf. Gheorghe 19.3 milioane lei

Nu m-ar mira să pretindeți că tot dv “ați rezolvat” și aceste finanțări, cum ați pretins că ați rezolvat autostrada Lugoj - Deva! Doamne, mare-i Grădina Ta!

Faceți-ne cunoscut, domnule Fritz, măcar acum, după 4 luni de parazitare a Municipiului Timișoara, un proiect al dv, UNUL SINGUR, fie el și în stadiul de idee! Toți primarii serioși din țară au prezentat un raport cu realizările din primele 3 luni! Numai dv nu ați făcut-o! Nu ați făcut-o pt că în afară de montarea unui rastel pt biciclete în fața Primăriei și de angajarea a 10 consilieri personali în loc de unul cum am avut eu, nu ați făcut nimic! Ba da: ați blocat totul în oraș, scuze, era să uit!

Și faceți-ne cunoscut domiciliul dv, nu prin vorbe, ci prin postarea fotocopiei după pagina din cartea de identitate sau din pașaport în care el este consemnat! Sau vă închipuiți că veți putea la nesfârșit să fiți în România mai presus de lege? Rușine! Rușine! Rușine! Și încă ceva: faceți public prin documente tot ce spuneți că ați găsit în neregulă în Primărie! Totul-tot, uitați, cer eu asta, eu, cel acuzat de dv!", scrie Dominic Fritz pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.