Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dominic Thiem a declarat forfait pentru turneul olimpic

Dominic Thiem

Jucătorul austriac Dominc Thiem, locul 5 ATP, a declarat forfait pentru turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august), pentru că nu se simte pregătit să evolueze la cel mai înalt nivel al său, informează lequipe.fr, potrivit news.ro.

"Am veşti triste de împărtăşit cu voi toţi. După ce am discutat cu echipa mea şi am analizat situaţia, am luat decizia foarte dificilă de a nu participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Citește și: Cu o mită de DOAR 20.000 de euro Alexander Adamescu...

Pentru mine, ca şi pentru toţi sportivii, participarea la Jocurile Olimpice şi reprezentarea ţării mele este o onoare uriaşă şi asta face această decizie şi mai dificilă. Cu toate acestea, anul 2021 nu a început aşa cum era planificat şi nu mă simt în măsură să fiu cel mai bun la Tokyo.

Obiectivul meu este să muncesc din greu în următoarele câteva săptămâni, să dau tot ce am mai bun la Wimbledon şi să continui antrenamentele pentru a spera să îmi apăr titlul la US Open.

Sunt tânăr şi sper să pot juca pentru Austria la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024", a declarat el.

După ce a fost finalist în 2018 şi 2019 la Roland Garos, Thiem, 27 de ani, a fost eliminat în primul tur la ediţia din acest an. Ultimul său trofeu a fost cucerit anul trecut, la US Open.

El este al doilea jucător din Top 5 ATP care nu merge la Tokyo, după spaniolul Rafael Nadal. Numărul 3 mondial a declarat forfait şi pentru turneul de la Wimbledon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.