Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Domnul Profesor Ciurea mi-a oferit a doua șansă la viață!' - Cum a fost salvat un pacient în ultima clipă

Radu Pop
ciurea sanador

„La naștere, am fost diagnosticat cu meningită neonatală cu Escherichia coli. Sechelar, am prezentat hidrocefalie, motiv pentru care la Szeged, în Ungaria, mi s-a plantat un șunt ventriculo-cardiac drept. O septicemie cu stafilococ în postoperator a determinat replantarea dispozitivului, iar evoluția postoperatorie a fost cu hipertensiune intracraniană.” Așa începe povestea lui Alexandru, un pacient pentru care Spitalul Clinic SANADOR a însemnat șansa la o nouă viață.

Complicațiile suferite la scurt timp după naștere au fost foarte grave și au venit una după alta. În cele din urmă, pacientul a ajuns la un spital din București, unde Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea a înlocuit dispozitivul montat greșit. Acesta a funcționat apoi perfect timp de 25 de ani, când Alexandru a început să aibă pierderi de echilibru și a fost transportat de urgență la un spital din Timișoara, unde i-a fost înlocuit din nou șuntul cu valvă.

Nu a trecut însă mult și tânărul a început să dea semene de ocluzie intestinală, astfel încât a fost necesară o nouă intervenție, dar, din păcate, veștile proaste nu s-au oprit aici. Sindromul de hipertensiune intracraniană a persistat, la fel și abdomenul acut, iar medicii de la Timișoara au refuzat să îl mai trateze, fără să-i indice însă un alt spital în care ar fi putut continua tratamentul.

În acele clipe de cumpănă, Alexandru a reluat legătura cu profesorul Ciurea și, la sfatul acestuia, s-a prezentat la Spitalul Clinic SANADOR, unde a fost consultat și internat imediat la neurochirurgie. Șuntul montat la Timișoara fusese fixat greșit, iar starea tânărului devenise extrem de gravă, viața lui fiind în mare pericol. În urma unei intervenții chirurgicale care a durat șase ore, sub coordonarea Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, i s-a montat un alt dispozitiv și Alexandru și-a revenit.

„Mulțumesc echipei SANADOR și domnului profesor Ciurea pentru noua șansă pe care am primit-o și le recomand tuturor celor cu boli foarte grave să caute să se trateze numai în centre care au specialiști cu experiență clinică vastă în domeniu”, își încheie pacientul tulburătoarea mărturisire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.