Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Domul din Florenţa se redeschide pentru vizitatori

Florenţa, părăsită de turişti din cauza pandemiei de coronavirus, redeschide pentru public, începând de luni, domul şi celebra sa cupolă care domină oraşul, au anunţat vineri serviciile culturale din capitala Toscanei într-un comunicat, potrivit AFP, potrivit Agerpres.

Catedrala şi cupola acesteia, proiectată de Brunelleschi, cea mai mare cupolă din cărămidă construită vreodată, vor fi deschise de luni până vineri, potrivit dispoziţiilor guvernului care permite redeschiderea monumentelor şi muzeelor în regiunile clasate ca având risc moderat de coronavirus. În acest context, Galeria Uffizi din Florenţa s-a putut deschide deja de joi.

Citește și: Valeriu Gheorghiță: Nu cred că anul viitor vom mai avea o altă campanie de vaccinare

În paralel, restaurarea celebrului mozaic al Baptisteriului din Florenţa, un edificiu octogonal situat chiar în faţa catedralei, este prevăzut pentru sfârşitul anului 2021.

Lucrările de restaurare a acestor mozaicuri policrome au ajuns de fapt la jumătate. Potrivit comunicatului, ''mozaicurile foarte frumoase din secolul al XIV-lea reprezentând profeţi, preoţi, heruvimi au fost readuse la viaţă datorită restaurării finalizate pe patru din cele opt laturi ale monumentului cel mai vechi din Florenţa''.

''Restaurarea a fost în întregime finanţată de catedrala începând cu 2017 şi a reprezentat o investiţie de 1,5 milioane de euro'', a precizat un oficial, Vincenzo Vaccaro, citat în comunicat.

Baptisteriul, construit în stil roman, cuprinde peste 200 de metri pătraţi de mozaicuri în stil bizantin. Plafonul piramidal include o reprezentare monumentală a lui Hristos la Judecata de Apoi şi panouri cu episoade din Vechiul şi Noul Testament, precum şi din viaţa lui Ioan Botezătorul. A fost realizat de numeroşi artişti, de la Gaddo Gaddi la Cimabue.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.