Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Domul din Siena, evacuat pentru scurt timp după un cutremur

theplanetsworld.com
Domul din Siena

Domul din Siena, evacuat pentru scurt timp după un cutremur.

Un seism de mică intensitate produs miercuri în Toscana, în centrul Italiei, a condus la evacuarea, pentru scurt timp, a catedralei din Siena - unul dintre monumentele simbolice ale acestui oraş turistic, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO - şi la închiderea muzeelor, transmite AFP, conform Agerpres.

Cutremurul cu magnitudinea 3,7, al cărui epicentru a fost în Poggibonsi, un oraş situat la nord de Siena, a fost resimţit şi la Florenţa şi Empoli.

În urma seismului, localnici şi turişti au ieşit pe străzile localităţii, renumită pentru bogatul său patrimoniu cultural şi pentru Palio, o străveche cursă de cai în timpul căreia, de două ori pe an, se confruntă cartierele oraşului.

Uriaşa catedrală, cunoscută sub numele de Domul din Siena, care găzduieşte sculpturi şi picturi de o valoare inestimabilă, a fost evacuată timp de o oră, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al monumentului. Potrivit media, mici bucăţi de ipsos s-au desprins de pereţii clădirii.

Ca măsură de precauţie, toate muzeele din oraş vor rămâne închise miercuri şi joi, cu toate că în acest stadiu nu au fost înregistrate pagube.

Italia este situată într-o zonă seismică, iar cutremurele devastatoare produse în 2009 şi 2016 au făcut fiecare aproximativ 300 de victime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.