Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, 'ÎNGROPAT' de dezvăluiri BOMBĂ: Un fost consilier e gata să depună mărturie împotriva președintelui SUA privind implicarea Rusiei

Putin Trump Putin Donald Trump Vladimir Putin

Fostul consilier pe probleme de securitate naţională al SUA, Michael Flynn, este pregătit să depună mărturie că însuşi preşedintele Donald Trump i-a cerut să stabilească contacte cu ruşii pe când actualul lider al SUA era candidat prezidenţial, a relatat vineri postul de televiziune ABC News, citat de Reuters şi EFE.

Agenţia de presă britanică transmite că nu a putut verifica imediat informaţia difuzată de ABC, care cita un om de încredere al fostului consilier al lui Trump.

Citește și: Donald Trump vorbește despre DEMITEREA lui Rex Tillerson și recunoaște că nu se mai înțelege cu el

Potrivit ABC, Flynn este pregătit să declare că însuşi Trump i-a cerut să ia legătura cu Kremlinul, obiectivul fiind acela ca SUA şi Rusia să acţioneze împreună în lupta împotriva grupării teroriste Statul Islamic din Siria, relatează EFE.

Flynn, care l-a ajutat pe Trump în campania electorală şi a devenit apoi un personaj central în ancheta federală privind presupusul amestec al Moscovei în scrutinul prezidenţial din SUA din 2016, a pledat vinovat vineri, recunoscând că a minţit FBI-ul. Flynn a admis că a dat declaraţii false în legătură cu contactele de anul trecut pe care le-a avut cu Serghei Kisliak, care era la acea vreme ambasadorul Rusiei în SUA, anunță Agerpres.

Citește și: Donald Trump scrie ISTORIE, în SUA: E pentru prima dată după 1986 când se întâmplă așa ceva

Ca parte a înţelegerii cu procurorii, Flynn a recunoscut că "membri importanţi" ai echipei lui Trump ştiau despre convorbirile sale cu ambasadorul rus. Mai exact, potrivit declaraţiei în care îşi recunoaşte vinovăţia, Flynn a explicat că a sunat mai mulţi membri ai echipei care pregăteau transferul de putere între preşedintele de la acea vreme, democratul Barack Obama, şi Trump şi că a ajuns chiar să discute cu ei despre contactele cu Rusia în timp ce se aflau la un club exclusivist care îi aparţine lui Trump, la Mar-a-Lago, pe coasta de sud-est a Floridei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.