Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a ajuns în Betleem, unde se va întâlni cu liderul palestinian, Mahmoud Abbas

reuters
trump si abbas

Preşedintele american Donald Trump a sosit marţi dimineaţă în Betleem, în Cisiordania ocupată, pentru discuţii cu preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, relatează AFP, conform agerpres.

Trump, care a venit de la Ierusalim, a fost primit de Abbas la palatul prezidenţial din Betleem şi a participat la o ceremonie în cadrul căreia au fost intonate imnurile american şi palestinian.

Citeşte şi: ALERTĂ TERORISTĂ în Londra. O autogară şi străzile din jur au fost ÎNCHISE - FOTO

Se aşteaptă ca liderul ANP să abordeze problema statului palestinian independent, dar preşedintele american încă nu şi-a specificat planurile în această privinţă.

După ce s-a recules luni în faţa Zidului Plângerii, loc de înaltă semnificaţie a iudaismului, Donald Trump a avut ocazia marţi să vadă pe traseul său un alt zid: cel pe care Israelul l-a construit în faţa Cisiordaniei pentru a se proteja de atacurile palestinienilor, notează AFP.

O mare parte a oraşului Betleem trăieşte la umbra zidului, considerat "barieră de securitate" de israelieni, dar "zid al apartheidului" de către palestinieni.

Un banner care proclama în limba engleză "Oraşul păcii îl salută pe omul păcii" a fost instalat pe traseul preşedintelui american, alături de drapele americane, în condiţii de securitate sporită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.