Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a anunțat că ANULEAZĂ întâlnirea cu Kim Jong Un: De ce s-a SUPĂRAT liderul american

www.realitatea.net
Donald Trump Kim Jong Un

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat joi că i-a transmis o scrisoare preşedintelui Coreii de Nord, Kim Jong Un, prin care îl înştiinţează că a decis să anuleze summitul lor prevăzut pentru 12 iunie în Singapore, anunţă agenţiile internaţionale de presă.

El motivează decizia prin ”furia enormă și ostilitatea deschisă” a ultimelor declaraţii nord-coreene, transmite The Associated Press.

Citește și: Sumă impresionantă câștigată de Vladimir Drăghia la Exatlon! Ce va face actorul cu banii

Trump apreciază că summitul ar fi nepotrivit acum, scrie BBC News.

El a confirmat că reuniunea, programată să aibă loc în Singapore pe 12 iunie, nu va mai avea loc, scrie news.ro.

Citește și: Guvernul a pus pecetea! A fost stabilit modul în care vor primi sporuri acești bugetari

Într-o scrisoare publicată de Casa Albă, el afirmă că abia aşteaptă să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong Un într-o zi.

Trump afirmă în această scrisoare adresată lui Kim, publicată joi de Casa Albă, că, în urma declaraţiei Phenianului, simte că este ”nepotrivit, la acest moment, să avem această reuniune planificată de mult timp”.

Citește și: McDonald’s, în corzi! Concurența mută în forță și deschide zeci de unități

Locatarul Casei Albe afirmă că nord-coreenii vorbesc despre capacităţile lor nucleare, ”dar ale noastre sunt atât de masive şi puternice, încât mă rog lui Dumnezeu să nu fie necesar să fie folosite vreodată”.

”Abia aşteptam să fiu acolo cu dumneavoastră. Din nefericire, având în vedere furia enormă şi ostilitatea deschisă afişată în cea mai recentă declaraţie a dumneavoastră, eu consider că este nepotrivit, la acest moment, să avem această reuniune planificată de mult timp”, aformă Trump.

Citește și: Dăncilă anunță că au intrat sute de milioane de euro în conturile României! Cărui ministru i se datorează acest lucru

'Am apreciat mult timpul, răbdarea şi eforturile pe care le-aţi consacrat recentelor negocieri şi discuţii legate de summitul dorit de mult timp de cele două părţi, care ar fi trebuit să se desfăşoare pe 12 iunie la Singapore', începe preşedintele american scrisoarea transmisă lui Kim Jong Un şi publicată de Casa Albă.

'Eram foarte nerăbdător să vă întâlnesc. Din nefericire, din cauza mâniei imense şi a ostilităţii afişate în ultima dumneavoastră declaraţie, consider inoportun, în acest stadiu, să avem această întâlnire', explică mai departe Trump decizia sa de a anula summitul.

Citește și: Sumă impresionantă câștigată de Vladimir Drăghia la Exatlon! Ce va face actorul cu banii

'Spre binele celor două părţi, dar în detrimentul lumii, summitul din Singapore nu va mai avea loc', menţionează el în continuare, ţinând să-i amintească totodată omologului său nord-coreean de forţa arsenalului nuclear al SUA.

'Evocaţi arsenalul vostru nuclear, dar al nostru este atât de masiv şi puternic că îl rog pe Dumnezeu să nu avem vreodată nevoie să-l folosim', subliniază Trump.

Citește și: Guvernul a pus pecetea! A fost stabilit modul în care vor primi sporuri acești bugetari

Totuşi, el i-a sugerat lui Kim să facă eforturi pentru a putea fi stabilit un summit. 'Am avut impresia că un dialog minunat începea între noi şi, în ultimă instanţă, numai dialogul contează. Aş fi foarte fericit dacă într-o zi am putea să ne întâlnim. În acelaşi timp, doresc să-ţi mulţumesc pentru eliberarea ostaticilor care acum sunt acasă alături de familiile lor. A fost un gest frumos pe care l-am apreciat foarte mult', a scris în continuare Trump.

'Dacă te răzgândeşti în legătură cu acest cel mai important summit, te rog nu ezita să mă suni sau să-mi scrii', încheie scrisoarea preşedintele american, exprimându-şi totodată regretul pentru această situaţie.

Citește și: McDonald’s, în corzi! Concurența mută în forță și deschide zeci de unități

'Omenirea, şi Coreea de Nord în special, a pierdut o mare oportunitate pentru o pace durabilă şi multă prosperitate şi bogăţie. Această oportunitate ratată este un moment cu adevărat trist al istoriei', conchide liderul de la Casa Albă.

Choe Son-hui a respins joi declaraţii ale vicepreşedintelui Mike Pence, potrivit cărora Coreea de Nord ”ar putea ajunge ca Libia”, drept ”stupide”.

Fotul dictator libian Muammar Gaddafi a fost ucis de rebeli în 2011, la opt ani după ce a renunţat la armamentul nuclear.

Citește și: Scandal monstru! Din ce motiv a fost executat silit câștigătorul de la „Exatlon”

Choe, care a fost implicat în mai multe contacte diplomatice cu Statele Unite în ultimul deceniu, a declarat că Nordul nu va ”cerşi” dialogul şi a ameninţat cu o ”confruntare nucleară” în cazul în care diplomaţia eşuează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.