Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a crezut că este TERMINAT: 'Este teribil! Acesta este sfârşitul preşedinţiei mele' - A încercat DEMITEREA procurorului Robert Mueller

Donald Trump nebun

Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a temut că investigaţia privind ingerinţele ruse îi va aduce "sfârşitul mandatului" şi a încercat să îl demită pe procurorul special Robert Mueller, arată raportul comisiei de anchetă.

Conform raportului Comisiei Robert Mueller, publicat joi după-amiază, în mai 2017, când a aflat că Rod Rosenstein, adjunctul procurorului general, l-a numit pe Robert Mueller procuror special responsabil de investigaţia privind ingerinţele electorale ruse şi presupusa colaborare a echipei sale de campanie cu Moscova, Donald Trump a declarat: "Este teribil. Acesta este sfârşitul preşedinţiei mele", informează CNN.

Citește și: Important! Aceste telefoane vor dispărea de pe piață! Se vor da amenzi usturătoare

În iunie 2017, pe fondul relatărilor că Donald Trump ar fi fost anchetat pentru obstrucţionarea justiţiei, preşedintele SUA i-a cerut consilierului juridic de la Casa Albă, Don McGahn, să îl îndemne pe procurorul general să îl demită pe Robert Mueller întrucât ar fi fost în situaţii de "conflict de interes şi trebuia înlăturat". Don McGahn a refuzat să îndeplinească ordinul.

În raport, procurorul special Robert Mueller a apreciat că unele acţiuni ale preşedintelui Donald Trump pot fi asimilate obstrucţionării justiţiei, dar fapta nu există deoarece subalternii au refuzat să aplice ordinele. "Chiar dacă ar putea fi mai dificil să stabilim că acţiunile publice ar fi motivate de o intenţie coruptă, puterea preşedintelui de sa influenţa acţiuni, persoane şi evenimente este amplificată de abilitatea unică de a atrage atenţia prin mijloacele de comunicare în masă. Şi niciun principiu juridic nu exclude acţiunile publice din statutul actelor de obstrucţionare a justiţiei", afirmă Robert Mueller, referindu-se la demiterea directorului FBI, James Comey, şi la cazul lui fostului consilier prezidenţial, Michael Flynn.

Citește și: Viorica Dăncilă face anunțul! Recorduri în economie după atacurile lui Klaus Iohannis

"Eforturile preşedintelui de a influenţa investigaţia au fost în ce mai mare parte lipsite de succes, dar acest lucru în principal deoarece persoanele din anturajul preşedintelui au refuzat să aplice ordinele sau să dea curs solicitărilor lui", se arată în raport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.