Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a fost servit - Fostul șef FBI recunoaște erori grave în ancheta rusă

Agerpres
Donald Trump

Fostul director al FBI James Comey a admis duminică că poliţia federală a comis "grave neglijenţe" la începutul anchetei asupra ingerinţei Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, notează AFP potrivit agerpres.

Preşedintele SUA Donald Trump, care l-a concediat brusc pe acest responsabil în 2017, a sugerat imediat că ar putea fi condamnat la o pedeapsă de "mai mulţi ani" de închisoare.

James Comey a apărat constant FBI contra atacurilor preşedintelui Statelor Unite.

Duminică, el a recunoscut însă că un consilier pe probleme de politică externă din echipa de campanie a candidatului Trump în 2016, Carter Page - pus rapid sub acuzare în ancheta deschisă de poliţia federală privind ingerinţa rusă -, a fost tratat mod incorect.

Într-un interviu acordat canalului Fox News, James Comey a afirmat că mandatul FBI pentru supravegherea acestuia, pe care el l-a semnat, conţinea "erori semnificative".

"Au fost grave neglijenţe, 17 lucruri ar fi trebuit să existe în mandate ori cel puţin să fie amintite sau calificate diferit", a declarat el.

Aceste erori au fost detaliate într-un raport al inspectorului general al Departamentului Justiţiei dat publicităţii la 9 decembrie. Acest document a respins orice părtinire politică din partea FBI în deschiderea anchetei, dar a subliniat "erorile şi omisiunile" comise de unii agenţi atunci când au solicitat justiţiei undă verde pentru a supraveghea convorbirile telefonice ale lui Carter Page.

"Deci acum Comey recunoaşte că a greşit. Face asta numai pentru că a fost prins cu mâţa-n sac", a comentat preşedintele american pe Twitter.

"Care sunt consecinţele pentru acest comportament ilegal? Ar putea fi mai mulţi ani de închisoare?, a adăugat Donald Trump, îndemnându-l pe fostul director al FBI "să îşi ceară scuze".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.