Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a început RĂZBOIUL COMERCIAL cu China: Măsuri punitive pentru importuri de 50 de miliarde de dolari

sua china

Preşedintele SUA, Donald Trump, va semna joi un decret prezidenţial privind introducerea de tarife vamale care vor viza importuri venite din China în valoare de 50 de miliarde de dolari, ţară pe care Washingtonul o acuză de furt de proprietate intelectuală, a anunţat joi un responsabil de la Casa Albă, informează Reuters şi AFP.

Trump va semna, la ora 12:30 EDT (16:30 GMT), decretul prin care îl va însărcina pe reprezentantul pentru Comerţ să publice o listă de produse chineze care ar urma să fie vizate de noile tarife majorate, a declarat Everett Eissenstat, director adjunct al Consiliului Economic Naţional al Casei Albe. "Multe din aceste domenii sunt cele în care China a încercat să obţină un avantaj prin achiziţionarea incorectă şi transfer forţat de tehnologie de la companiile americane, dobândind astfel un avanataj competitiv într-o manieră incorectă", a adăugat Eissenstat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ce i-a transmis Klaus Iohannis lui Vladimir Putin, după ce acesta a câștigat din nou alegerile prezidențiale

În plus, Trump va cere Trezoreriei SUA să propună măsuri prin care să fie restricţionate investiţiile chineze în SUA, a spus Eissenstat. De asemenea, SUA vor demara o acţiune la Organizaţia Mondială a Comerţului pentru a soluţiona problema practicilor discriminatorii ale Chinei.

Analiştii subliniază că aceste tarife vor determina Beijingul să reacţioneze prin impunerea propriilor sale tarife vamale pentru anumite produse americane sau prin limitarea achiziţiilor de soia şi alte cereale din SUA sau a unor produse precum avioane Boeing şi utilaje de construcţii Caterpillar.

Citește și: Gabriela Firea REACŢIONEAZĂ! Dezinformări referitoare la un proiect de zeci de milioane de euro .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.