Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a ironizat-o pe femeia care susţine că a fost agresată sexual de Brett Kavanaugh

Reuters
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a ironizat-o pe femeia care susţine că a fost agresată sexual - cu mulţi ani în urmă - de candidatul susţinut de Trump la Curtea Supremă, Brett Kavanaugh, stârnind râsete în public în timpul unui miting de campanie, relatează Press Association, scrie Agerpres.

Christine Blasey Ford, care a fost audiată marţi de comisia pentru justiţie a Senatului SUA, a declarat că Brett Kavanaugh a imobilizat-o pe un pat, a încercat să o dezbrace şi i-a acoperit gura, toate acestea petrecându-se la începutul anilor 80, când amândoi erau adolescenţi. Kavanaugh a respins aceste acuzaţii.

"'Cum aţi ajuns acasă?' 'Nu-mi amintesc'" - a spus Trump la mitingul de marţi din Southaven, Mississippi, imitând răspunsurile date Blasey Ford senatorilor. "'Unde s-a întâmplat?' 'Nu-mi amintesc'. 'Cu câţi ani în urmă s-a întâmplat?' 'Nu ştiu. Nu ştiu. NU ştiu'. 'Dar băusem o bere, ăsta e singurul lucru pe care mi-l amintesc'" - a mai adăugat Trump, imitând-o pe presupusa victimă a lui Kavanaugh. 

A fost prima dată când liderul de la Casa Albă a criticat-o atât de drastic pe Christine Blasey Ford de când aceasta şi-a făcut cunoscute acuzaţiile la adresa candidatului la Curtea Supremă. Trump spusese mai devreme despre ea că este "un martor foarte credibil".

Citește și: Un jurnalist saudit critic la adresa puterii de la Riad a dispărut

Avocatul dnei Ford, Michael Bromwich, a denunţat un atac "răutăcios şi lipsit de suflet" din partea lui Trump. "Mai este de mirare că i-a fost groază să povestească ce s-a întâmplat şi că altor supravieţuitoare ale unor atacuri sexuale le este la fel de frică?" - a transmis pe Twitter avocatul Christinei Blasey Ford, adăugând că aceasta "este un model remarcabil de curaj", în timp ce Trump "este un model de laşitate". 

Avocaţii dnei Ford şi ai unei a doua femei care l-a acuzat pe Kavanaugh de agresiune sexuală, Deborah Ramirez, şi-au exprimat temerea că FBI nu anchetează în mod adecvat aceste acuzaţii. Reprezentanţii legali ai Christinei Blasey Ford i-au scris o scrisoare directorului FBI, Christopher Wray, pentru a le explica de ce agenţia sa nu a contactat-o pe pe dna Ford după ce aceasta s-a oferit să coopereze în cadrul anchetei cu privire la Kavanaugh.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.